De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

Tim Cook wil commissie over privacy en technologie in de VS

Rutger Otto
22 februari 2016, 16:03
2 min leestijd
Tim Cook wil commissie over privacy en technologie in de VS

Apple-ceo Tim Cook heeft een brief gestuurd naar medewerkers waarin hij hen inlicht over de situatie met de FBI. In de brief pleit hij voor een overheidscommissie die zich over de kwestie kan buigen.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe brief van Tim Cook

Naast het versturen van een memo aan Apple-werknemers, verscheen er ook een FAQ naar aanleiding van Tim Cook’s openbare brief van vorige week op Apples website. Daar vind je antwoorden op veelgestelde vragen rond Apple en veiligheid, bijvoorbeeld waarom Apple niet akkoord gaat met de eis van de regering om de iPhone van San Bernandino-schutter Syed Farook te ontgrendelen om mogelijk meer informatie over de aanslag te vinden.

In de brief aan werknemers staat volgens BuzzFeed News, die in handen is van zo’n memo, dat Tim Cook zijn werknemers bedankt voor de steun in de zaak. Volgens hem is het echter wel belangrijk dat er iets verandert bij de overheid. “De Verenigde Staten zijn altijd het sterkst geweest als we samenwerkten”, schrijft hij.

Debatteren over privacy en veiligheid

“De beste weg voorwaarts is om een commissie te vormen, of een panel van experts in te richten op het gebied van technologie en privacy van burgers.” Volgens Tim Cook kunnen zij dan debatteren over zaken als nationale veiligheid, wetshandhaving, privacy en persoonlijke vrijheid. Apple zou graag willen meewerken aan zo’n commissie, schrijft Cook.

De Apple-ceo schrijft verder dat hij duizenden berichten heeft gekregen van mensen die hem steun betuigen. “De dataveiligheid van miljoenen mensen staat op het spel”, zegt Cook. “Sommige advocaten van de regering willen dat we de veiligheid terugschroeven naar het niveau van iOS 7, dat we in september 2013 uitbrachten. Sinds iOS 8 begonnen we data te versleutelen die zonder de pincode van gebruikers niet eens door de iPhone zelf gelezen kan worden. Daarmee zijn onze persoonlijke data, gesprekken, financiën en gezondheidsinformatie enorm veilig.”

Lees meer over Apple

Bronnen: Apple, BuzzFeed News
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu