De BreakSafe geeft de nieuwe MacBook Pro weer een MagSafe-aansluiting

Lars Paijmans
31 oktober 2016, 14:24
2 min leestijd
De BreakSafe geeft de nieuwe MacBook Pro weer een MagSafe-aansluiting

De BreakSafe werd oorspronkelijk voor de 12-inch MacBook gemaakt, maar krijgt door het gebrek van MagSafe op de MacBook Pro 2016 een tweede leven. Voor iets meer dan drie tientjes voeg je met dit accessoire MagSafe toe aan de nieuwste MacBook.

Lees verder na de advertentie.

BreakSafe geeft de MacBook Pro weer MagSafe

De aankondiging van de nieuwe MacBook Pro stond niet alleen in het teken van de nieuwe Touch Bar. Vooral het gebrek aan traditionele poorten op de nieuwe MacBook deed heel wat stof opwaaien. Door de komst van usb-c is daarnaast MagSafe verdwenen. Deze slimme vondst van Apple gaf de oplaadkabel een magnetische aansluiting, zodat hij automatisch losschoot als er teveel druk op kwam te staan.

De nieuwe MacBook Pro heeft echter alleen usb c-poorten, waardoor MagSafe niet meer aanwezig is. Vlak voor het Mac-event dook het gerucht nog op dat Apple een speciale usb c-versie van de MagSafe-aansluiting had ontwikkeld voor de MacBook Pro, maar dit bleek uiteindelijk niet het geval te zijn.

BreakSafe

Het ontbreken van MagSafe is voor veel mensen een flink minpunt, maar gelukkig is er een accessoiremaker met een oplossing. Zo heeft Griffin in het verleden MagSafe toegevoegd aan de 12-inch MacBook met de BreakSafe. Deze aansluiting voor een usb c-poort werkt echter ook gewoon op de nieuwe MacBook Pro. Door een blokje aan een poort te bevestigen, voeg je er een magnetische aansluiting aan toe. Deze schiet automatisch los als je er bijvoorbeeld achter blijft haken, zodat je gloednieuwe MacBook niet op de grond valt maar alleen de kabel de grond raakt. Let wel op dat de BreakSafe een stukje uitsteekt, waardoor je MacBook misschien niet meer in een strakke case of hoes past.

Voor 35 euro haal je de BreakSafe in huis. Je kunt een exemplaar bestellen via de website van Griffin, die ook gewoon naar Nederland verscheept. Houd wel rekening met verzendkosten vanaf 9 euro, waarbij het tussen de 7 en 9 werkdagen kan duren voordat hij bij je op de mat belandt.

Lees het laatste nieuws over Apple

Categorie: Accessoires
Device: MacBook Pro

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook Pro
Apple MacBook Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen