Brandstofcel in iPhone 6 zorgt voor extreem lange accuduur
Wouter Nijsen

Een bedrijf heeft een manier gevonden om de iPhone 6 op een volle acculading een week mee te laten gaan. Hierbij wordt gebruikgemaakt van een brandstofcel.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Brandstofcel in iPhone 6

De batterijduur van de iPhone 6 is misschien niet zo indrukwekkend als die van enkele Android-toestellen, maar wetenschappers hebben een manier gevonden om dit aanzienlijk te verlengen. Het Britse bedrijf Intelligent Energy heeft namelijk een prototype van de iPhone 6 ontwikkeld waarbij de reguliere batterij wordt vervangen door een brandstofcel. Deze wekt stroom op door waterstof en zuurstof met elkaar te combineren. Dit werkt zo goed dat de iPhone op een volle lading ongeveer een week meegaat.

iPhone 6

Intelligent Energy heeft de accu vervangen zonder dat het toestel er hierdoor heel anders uitziet. Wel is er een opening aanwezig zodat een kleine hoeveelheid waterdamp naar buiten kan, al zou je hier in de praktijk weinig van merken. Met de hoofdtelefooningang kan waterstof worden aangevuld om de accu weer op te laden.

Samenwerking met Apple

Het bedrijf zou de handen al ineengeslagen hebben met Apple, al is het niet duidelijk wat de samenwerking precies inhoudt. Mogelijk onderzoekt het bedrijf uit Cupertino manieren om de accuduur van de iPhone (aanzienlijk) te verbeteren. Dat betekent overigens niet dat de huidige batterijduur slechts is. De iPhone 6 gaat op een volle acculading ongeveer anderhalve dag mee, terwijl de iPhone 6 Plus het gemiddeld een halve dag langer uithoudt.

De beste iPhone 6 aanbiedingen

Bij onderstaande aanbiedingen is uitgegaan van een minimale databundel van 1GB. Wil je zelf filteren op model, provider, minuten en MB’s? Gebruik dan onze iPhone 6 prijsvergelijker.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.