‘Bose werkt aan eigen muziekdienst’

Rutger Otto
16 december 2014, 8:58
2 min leestijd
‘Bose werkt aan eigen muziekdienst’

De strijd tussen Bose en Apple lijkt nog niet voorbij. Nu Apple Beats heeft, zou Bose werken aan een eigen muziekstreamingdienst.

Lees verder na de advertentie.

Bose muziekdienst

Keuze te over wat betreft muziekdiensten. Spotify, Deezer, Rdio en Google Play. In Amerika kunnen gebruikers al een abonnement nemen op Beats Music. Daar komt er nu nog één bij. Volgens een nieuw bericht van Hypebot werkt speakerfabrikant Bose namelijk ook aan een muziekdienst die met de rest moet gaan concurreren.

Bose is op zoek naar een nieuwe werknemer om te werken aan ‘het ontwerpen en testen van een muziekstreaming platform en ecosysteem van producten’. Dat staat in een baanomschrijving. “We zullen hard werken en een directe en blijvende indruk maken op Bose’s producten die muziek streamen.” Wat Bose precies met de nieuwe dienst wil gaan doen, is nog onbekend.

beats music kosten

Apple vs Bose

Of Bose zijn pijlen specifiek op Apple richt, is eveneens onduidelijk, al is het wel een opvallende zet van Bose. 2014 gaat niet de boeken in als een vruchtbaar jaar wat betreft de samenwerking van Apple en Bose. Apple kocht Beats dit jaar voor 3 miljard dollar. Bose, de officiële hoofdsponsor van de Amerikaanse NFL, eiste toen een ban van Beats-koptelefoons tijdens wedstrijden en persconferenties. Mede-oprichter van Jimmy Iovine lachte om de ban. “Het maakt van Beats een superheld”, zei hij. Apple liet het er echter niet bij zitten en stopte met de verkoop van Bose speakers en koptelefoons in de Apple Store. Inmiddels verkoopt Apple (net voor de feestdagen) toch weer producten van Bose.

Volgens geruchten werkt Apple met Beats aan een heel nieuwe streamingdienst. Wellicht wordt Beats Music omgebouwd tot iets nieuws, zal de naam veranderen of wordt Beats Music ondergebracht binnen iTunes. Met de dalende verkopen van iTunes (inkomsten daalden dit jaar met 13 procent) zal Apple volgend jaar met iets anders op de proppen moeten komen.

Lees meer over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu