Bose Frames: Bose onthult slimme bril met Siri-ondersteuning

Lars Paijmans
5 december 2018, 11:02
2 min leestijd
Bose Frames: Bose onthult slimme bril met Siri-ondersteuning

Audiomerk Bose is Apple te snel af. Het bedrijf lanceert een eigen augmented reality-bril die met Siri samenwerkt en het net wat anders aanpakt dan de rest.

Bose Frames: slimme bril gebruikt geluid

Met de Frames mengt Bose zich in de markt van de slimme brillen door iets nieuws te proberen. In plaats van beeld gebruikt deze bril geluid om informatie aan de drager door te geven.

Je ziet door de glazen dus geen digitale objecten die in de echte wereld geplaatst worden, maar hoort via beschrijvingen instructies en informatie. Dit gebeurt met een ingebouwde microfoon en bijbehorende oortelefoon die met Siri en de Google Assistent samenwerkt.

Bose Frames

Dat werkt in praktijk als volgt. Door de bril aan je iPhone te koppelen, weten de Frames waar ze zijn op basis van je gps-locatie en de ingebouwde bewegingssensor. De bril koppel je met een speciale iOS-app, waar je ook alle instellingen kunt wijzigen of apps kunt activeren.

Gecombineerd met stemcommando’s en een knop kan de bril hiermee informatie geven waar je op dat moment naar kijkt. Dit gebeurt via twee ingebouwde speakers die in de pootjes van de Bose Frames verwerkt zitten. Deze speakers zitten zo dicht bij je oren dat anderen niet of nauwelijks horen waar je naar luistert.

Bose Frames

Verrassend licht en in twee formaten

Bose brengt de Frames in twee soorten uit: een bril met ronde glazen en een bril met vierkante. Ondanks alle ingebouwde electronica wegen ze maar 45 gram, wat ze iets zwaarder maakt dan de gemiddelde Ray-Ban van 30 tot 35 gram. Dit is inclusief de accu, die zo’n drie uur muziek kan afspelen of twaalf uur standby kan staan.

Je kunt de Frames nu al pre-orderen op de website van Bose voor 199 dollar, waarvan de eerste exemplaren in januari 2019 worden verscheept. Een Nederlandse releasedatum is nog niet bekend.

Ook Apple zou achter de schermen hard werken aan zijn eigen slimme AR-bril. Deze zouden wel gewoon beeld gebruiken in plaats van geluid en op een speciale versie van iOS draaien. Waarschijnlijk moeten we nog tot minstens 2020 wachten tot dit product in de winkels ligt. Al geeft Apple met ARKit ons al een mooi voorproefje van de mogelijkheden.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen