Albert Heijn test boodschappen scannen met iPhone

Rutger Otto
4 februari 2015, 12:29
2 min leestijd
Albert Heijn test boodschappen scannen met iPhone

Albert Heijn heeft in Eindhoven een AH XL geopend die klaar is voor de toekomst. In de winkel zijn iPads te vinden en klanten kunnen zelf boodschappen scannen met hun iPhone.

Lees verder na de advertentie.

Albert Heijn test met iPads

De allernieuwste Albert Heijn XL van Nederland staat in Eindhoven en het bedrijf test meteen enkele digitale middelen om een betere winkelervaring te kunnen aanbieden. Albert Heijn gebruikt de nieuwe winkel om te testen of de integratie van iPads in de winkel aanslaat en of mensen hun iPhone gebruiken als zelfscanner.

Op de iPads in de Albert Heijn XL kunnen klanten bijvoorbeeld inspiratie voor boodschappen opdoen, zo vertelt woordvoerder Els van Dijk aan iPhoned. “Een speciaal opgeleid team van medewerkers kan klant wegwijs maken met de tablet en hen helpen met online shoppen.” Daarnaast werkt AH ook samen met Bol.com door speciale artikelen van de website ook in de winkel aan te bieden. Via de iPad kun je bijvoorbeeld bekijken of Bol een andere kleur pannenlap heeft die in de winkel ligt en die meteen via de app bestellen.

appie app

Boodschappen scannen met iPhone

Daarnaast is het voor klanten mogelijk om in de AH XL van Eindhoven boodschappen te scannen met hun iPhone via de Appie-app. Deze functie is via de laatste update in de iOS-app beschikbaar gekomen. Daarvoor moet wel de bonuskaart aan de app gekoppeld zijn. “Gebruikers kunnen boodschappen scannen met hun smartphone en bij een zelfscankassa afrekenen”, aldus Van Dijk. “Dat kan door de gekoppelde bonuskaart te koppelen die vervolgens de lijst gescande artikelen van de app uitleest, waarna je kunt betalen.”

Voorlopig is die functie alleen nog als test in Eindhoven beschikbaar, maar als de reacties goed genoeg zijn, wordt het waarschijnlijk ook uitgerold naar andere winkels in Nederland.

Lees het laatste nieuws over de iPhone 6

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu