De iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600,- terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

Instagram lanceert Snapchat-concurrent Bolt in drie landen

Rutger Otto
30 juli 2014, 10:23
2 min leestijd
Instagram lanceert Snapchat-concurrent Bolt in drie landen

Vorige week lekte Instagram per ongeluk al een promo van Bolt, een nieuwe app die de concurrentie met Snapchat aan moet gaan. Deze eerste eigen app van Instagram naast de fotodienst is nu in Singapore, Zuid-Afrika en Nieuw-Zeeland uitgebracht. Nederland en België moet nog even wachten.

Lees verder na de advertentie.

Foto maken is delen

bolt ios-app

De Bolt iOS-app moet het mogelijk maken om gemakkelijker en sneller foto’s te delen met anderen. Hij werkt met je telefoonnummer, een Instagram- of Facebook-account is dus niet nodig. Je kiest favorieten uit je contactenlijst. Dan opent de app als een camera: je kijkt meteen door de lens. Onder in beeld zie je foto’s van je geselecteerde favorieten, waar je doorheen kunt scrollen door te vegen. Deze hoofden van mensen werken als sluiterknop: tik je erop, dan maak je meteen een foto, die automatisch naar dat persoon wordt gestuurd. Hou ingedrukt om een video op te nemen.

Je kunt foto’s en video’s delen met slechts één persoon tegelijk. Wil je iets naar meerdere mensen sturen, zul je meer foto’s moeten maken, want uploaden van je filmrol kan ook niet. De app is supersimpel gehouden: je hebt alleen nog wat knoppen voor flitsen, selfies en voor het toevoegen van een grote witte tekst over je foto.

Bolt is simpel

Heb je een Bolt ontvangen, dan krijg je een notificatie in de app. Je kunt de foto na bekijken wegvegen, een Bolt beantwoorden met een nieuwe foto of de verkregen Bolt vervaagd terugsturen met een tekst eroverheen. Interessant is ook dat je met je iPhone kunt schudden om het versturen ongedaan te maken. Dat werkt ongeveer als het terughalen van e-mail in Gmail. Tot een paar seconden na het versturen heb je de kans een foto terug te halen, daarvoor hoef je maar even te schudden. Overigens krijg je dan wel de optie om de foto in je filmrol te bewaren.

De snelheid van het foto’s versturen, is het selling point van Bolt. Maar of de app het daarmee gaat halen is maar de vraag. Door iets langzamer te zijn kun je met andere apps namelijk alle foto’s versturen die je maar wilt. Bovendien heeft de app niet alleen veel weg van Snapchat, maar ook van de foto-app Slingshot die Facebook (de eigenaar van Instagram) een tijdje terug uitbracht. Verder is de naam van Bolt is niet origineel: er is al een voip-app in de App Store te vinden met dezelfde naam. De makers van de app hadden Instagram gevraagd om de naam van Bolt te wijzigen, maar hieraan heeft het bedrijf nog geen gehoor gegeven.

Lees meer over Instagram

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen