‘Bol.com verkoopt duizenden namaakproducten, waaronder Apple-accessoires’

Lars Paijmans
1 februari 2017, 11:28
2 min leestijd
‘Bol.com verkoopt duizenden namaakproducten, waaronder Apple-accessoires’

Bol.com heeft de afgelopen tijd duizenden producten verkocht die onveilige namaakversies van het echte product zouden zijn. Een organisatie klaagt de webshop nu aan voor deze grootschalige verkoop van Bol.com namaakproducten.

Lees verder na de advertentie.

Bol.com namaakproducten duizenden keren verkocht

Het AD schrijft vandaag dat Bol.com zich schuldig maakt aan de verkoop van namaakproducten. Organisatie React stelt dat verkooppartners van de webwinkel producten verkopen die niets meer zijn van vervalste versies van producten van bekende merken.

Bol.com namaakproducten

Dit komt omdat de webwinkel sinds 2011 samenwerkt met duizenden externe webshops die hun producten via Bol.com aan mogen bieden. Hierdoor verschijnen de namaak iPhone-kabels en opladers gewoon in de zoekresultaten. Dit maakt het voor consumenten die wat minder goed opletten lastig om de echte van de neppe kabels te onderscheiden. React heeft het afgelopen jaar al 20 rechtszaken tegen deze partijen aangespannen.

Bol.com neemt volgens de organisatie te weinig maatregelen om deze webshops te controleren en waar nodig te weren. Dit is een probleem, omdat nep-opladers en kabels de nodige veiligheidsrisico’s met zich meebrengen.

Lees ook: Zo herken je namaak Apple-accessoires

Het gevaar van namaakproducten

Ook Apple zelf heeft in het verleden meerdere malen gewaarschuwd voor de veiligheidsrisico’s van deze kabels. Deze voldoen vaak niet aan de kwaliteitseisen en zijn soms amper of helemaal niet getest. “Het gaat om ongecertificeerde accu’s en batterijen die huisbranden tot gevolg kunnen hebben”, zo stelt de organisatie. Ook de Consumentenbond kreeg het afgelopen jaar meer dan 200 meldingen over Bol.com die dit probleem aankaartten.

Op Bol.com worden sommige Apple oplaadkabels namelijk omschreven als ‘origineel Apple product’, terwijl het feitelijk om namaak gaat. In een reactie laat Bol.com weten de controle op deze externe webshops te willen verbeteren. Vooralsnog is het dus extra belangrijk dat je goed kijkt van wie het product afkomstig is als je iets via de webshop aanschaft.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: AD
Categorie: Accessoires

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen