Bol.com waarschuwt en weert verkopers van nep-producten zoals Apple-laders

Lars Paijmans
27 maart 2017, 12:13
1 min leestijd
Bol.com waarschuwt en weert verkopers van nep-producten zoals Apple-laders

Bol.com kreeg de nodige kritiek over zich heen omdat ze namaakproducten aanbieden van externe verkopers. De webshop pakt deze Bol.com namaak eindelijk aan en heeft de eerste winkels al geweerd van het platform.

Lees verder na de advertentie.

Bol.com namaak aangepakt

Apple-producten namaken en voor en lagere prijs verkopen wordt massaal gedaan. Bol.com geeft in totaal zestienduizend externe winkels een platform om hun producten aan te bieden. Hier zitten ook een aantal twijfelachtige winkels tussen, door onvoldoende controle hun namaak-producten als echt konden verkopen.

Bol.com namaak

Toen bleek dat deze shops bijvoorbeeld Apple-opladers en Lightningkabels namaakten, ging Bol in actie om de controle aan te scherpen. Dergelijke nepladers zijn immers gevaarlijk, omdat ze zich vaak niet aan dezelfde beveiligingsstandaarden als die van Apple houden. Dit levert immers een goedkoper product op, met de nodige Apple accessoire veiligheidsrisico’s.

Zo werden er bijvoorbeeld Apple-laders verkocht met het logo, de merknaam en zelfs een ‘echtheidscertificaat’ van Apple. In werkelijkheid ging het hier ook om een namaaklader, die 8 gram lichter is dan de echte lader van Apple. De afgelopen weken zijn er tweehonderd verkopers onder de loep genomen die zich mogelijk schuldig maakten aan deze namaak-verkoop. Va deze tweehonderd hebben twintig bedrijven nu een officiële waarschuwing gekregen, zo verklaart Bol tegenover het AD.

Stevige waarschuwing of compleet geweerd

Van deze twintig is de verkoop stilgelegd, totdat de productbeschrijvingen aangepast zijn en de consument niet meer misleiden. Drie bedrijven reageerden hier niet op en zijn inmiddels van Bol.com verwijderd. Deze actie moet er in de toekomst voor zorgen dat je in de productbeschrijving goed kunt aflezen of het om een officieel merkproduct of een alternatief gaat.

Lees ook: Zo herken je namaak Apple-accessoires

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: AD
Categorie: Accessoires

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen