‘Bob Mansfield neemt leiding over Apple Car’

Erwin Vogelaar
25 juli 2016, 18:54
2 min leestijd
‘Bob Mansfield neemt leiding over Apple Car’

Het lijkt er op dat Apples Bob Mansfield de leiding krijgt over Project Titan, dat bij ons beter bekend staat als de Apple Car.

Lees verder na de advertentie.

Bob Mansfield

Apples Bob Mansfield krijgt de leiding over Apples stap in de auto-industrie. Dit meldt de The Wall Street Journal. De krant stelt dat Apple de ‘hoog aangeschreven’ Apple-executive, die menig Apple-product op de markt heeft geholpen, nu het auto-project gaat overzien. Bronnen van The Wall Street Journal die dichtbij het project staan zouden dit bevestigen. Enkele jaren geleden heeft Mansfield nog afstand gedaan van zijn dagelijkse rol bij het bedrijf. Hier heeft hij onder andere de leiding genomen over de iPad, iMac en MacBook Air. Kan de Apple Car, ook wel bekend als Project Titan, net zo’n succes worden?

bob mansfield

Project Titan stond eerder onder leiding van Dan Riccio en Johny Srouji, die in 2012 samen de taken van Mansfield overnamen als de top van Apples hardware-organisatie. Dat Mansfield rond dat jaar veel van zijn werkzaamheden heeft neergelegd, betekent niet dat hij niet is blijven hangen bij het bedrijf. Zo is hij regelmatig te zien bij de Infinite Loop-campus van Apple en lijkt hij nog nauw betrokken te zijn met het reilen en zeilen van Apple. Als top van Project Titan brengt Manfield een hoop ervaring mee en is hij wellicht de man die de auto eindelijk van de grond kan krijgen.

Hoewel we al veel horen over het auto-project van Apple, weten we nog steeds niet wat Project Titan exact is. Het lijkt er op dat Apple bezig is om een elektrische auto te maken, die moet gaan concurreren met onder andere Tesla. Apple is de mogelijkheid in ieder geval aan het onderzoeken, inclusief de technologie achter oplaadstations. Maar hoe de auto er uit komt te zien, waar het uitgebracht gaat worden, of we de auto’s kunnen kopen of enkel huren en wie de auto’s gaat fabriceren is nog allemaal onduidelijk. Hopelijk krijgen we snel meer te horen.

Lees het laatste nieuws over Project Titan

Bron: iMore
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu