De iPhone 14 Pro nu tijdelijk tot €475 retour!

BMW komt nu al met een Apple Car-concurrent: zo ziet de auto eruit

Yannick Chalkiopoulos
9 januari 2023, 16:02
2 min leestijd
BMW komt nu al met een Apple Car-concurrent: zo ziet de auto eruit

Nog voordat de Apple Car is geïntroduceerd heeft de futuristische auto al een concurrent. Check hier hoe de BMW i Vision Dee eruit ziet.

Lees verder na de advertentie.

BMW i Vision Dee: concurrent van de Apple Car

BMW heeft op de CES een nieuwe elektrische auto aangekondigd. De CES (Consumer Electronics Show) is een jaarlijks terugkerend evenement en dé plek waar bedrijven hun nieuwste producten laten zien. BMW heeft daar nu de i Vision Dee geïntroduceerd.

Lees ook: Dit zijn de bizarste gadgets van CES 2023 (tot nu toe)

De auto lijkt sterk geïnspireerd op de Apple Car. De auto ziet er futuristisch uit en draait op de eigen software van BMW. Bovendien is de auto voorzien van geavanceerde technologische functies. BMW heeft met deze auto dus een directe concurrent voor de Apple Car.

btw I vision dee

Zo ziet de BMW i Vision Dee eruit

De nieuwe auto ziet er van buiten al futuristisch uit, maar is van binnen ook voorzien van de nieuwste technologische snufjes. Zo bestaat de voorruit uit één groot scherm, waarop je aan de hand van AR (augmented reality) directieaanwijzingen krijgt of jouw notificaties leest. De auto wordt deels bestuurd met Dee, de stemassistent van BMW.

Dee – eigenlijk de Siri van BMW – herkent de identiteit van de bestuurder en opent de deuren automatisch. De stemassistent ondersteunt je bovendien tijdens het rijden. En kan jij niet kiezen welke kleur auto je wilt? Dan heb je bij de BMW i Vision Dee geen zorgen, want de buitenkant van de auto kan in iedere kleur veranderen.

Futuristische auto’s verschijnen kort na elkaar

De BMW i Vision Dee en de Apple Car verschijnen naar verluidt relatief kort na elkaar. De slimme auto van BMW verschijnt in 2025, terwijl de Apple Car wordt verwacht in 2026. In 2024 moet het eerste ontwerp van de Apple Car af zijn, zodat deze in 2025 getest kan worden. De Apple Car wordt dan in 2026 op de markt gebracht, hooguit een jaar na de BMW i Vision Dee.

apple car verwachtingen

Over de prijs van de BMW i Vision Dee is nog niks bekend, maar het zal waarschijnlijk om een flink prijskaartje gaan. Ter vergelijking: de prijs voor de Apple Car zal rond de 100.000 dollar liggen, en dat is de ‘goedkoopste’ uitvoering. De BMW i Vision Dee is naar verwachting goedkoper, maar hoeveel dat precies gaat zijn is nog even afwachten.

Wil je altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Bron: MacRumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu