Bluetooth-update laat slimme apparaten sneller en beter samenwerken

Lars Paijmans
19 juli 2017, 12:31
1 min leestijd
Bluetooth-update laat slimme apparaten sneller en beter samenwerken

Tel het zelf maar eens: hoeveel slimme apparaten communiceren op jouw werkplek via bluetooth met elkaar? Van slimme lampen tot ventilatoren, speakers en raamverduistering. Binnenkort werken deze apparaten beter met elkaar samen.

Zo maakt het bluetooth mesh-netwerk je apparaten beter

Bluetooth wordt binnenkort uitgebreid met een nieuwe ‘mesh networking specificatie’. Dit moet er in de praktijk voor zorgen dat de hardware van de slimme apparaten in je huis beter gaat presteren.

De update voor bluetooth LE-apparaten is aangekondigd door de Bluetooth Special Interest Group. Met de mesh networking upgrade richt de groep zich op huizen en bedrijven waar veel apparaten met elkaar communiceren. Een belangrijke stap dus, nu steeds meer slimme apparaten in huizen worden gebruikt.

Bluetooth mesh

Bedrijven die steeds afhankelijker van automatisering en Internet of Things worden, moeten direct verschil merken met de nieuwe versie. De update is zo gemaakt dat tientallen, honderden en zelfs duizenden apparaten op betrouwbare en veilige manier met elkaar kunnen praten. Als voorbeeld worden slimme lampen en hitte- en koelsystemen genoemd.

‘Een nieuwe draadloze standaard’

Lampenfabrikant Fulham heeft meegewerkt aan de update en is opgelucht met de komst ervan. “Eindelijk is er een draadloze standaard die door meerdere fabrikanten onderling kan worden gebruikt.” Ook is Fulham er van overtuigd dat bluetooth mesh in samenwerking met bluetooth low energy de groei van de smart home-markt verder zal versnellen.

Apparaten die bluetooth LE 4.0 of hoger ondersteunen, kunnen de update vanaf vandaag krijgen. Het hangt echter van de fabrikant af of en wanneer dit gebeurt. De bluetooth-groep verwacht dat de eerste apparaten binnen zes maanden de nieuwe standaard gaan gebruiken. Ook smartphones en tablets kunnen via een software-update gebruikmaken van de features.

Lees ook: De 8 beste bluetooth koptelefoons en oortjes voor iPhone 7

Categorie: Devices

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's