Bluetooth in iOS 7 maakt iWatch mogelijk

Door alle tamtam over het uiterlijk van iOS 7 dreigen andere vernieuwingen enigszins onder te sneeuwen. Een hele belangrijke is bijvoorbeeld dat Bluetooth in iOS 7 veel beter zal werken.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

BluetoothOp dit moment is het aan je iPhone koppelen van accessoires via Bluetooth soms een lastig verhaal: als de telefoon geheugen vrij maakt voor andere apps wordt de bestaande verbinding soms zonder pardon uitgeschakeld. Onder iOS 7 blijft de verbinding behouden, ook als je het desbetreffende accessoire even niet gebruikt.

Dat biedt hoop voor bijvoorbeeld stappentellers of andersoortige draadloze gezondheidsmeters: je hoeft niet langer bang te zijn dat de afstanden die je aflegt aan het eind van de dag niet terug te vinden zijn op je iPhone omdat je Bluetooth-verbinding was afgebroken.

Notification center delen via Bluetooth

Daarnaast geeft iOS 7 Bluetooth-apparaten toegang tot het notification center van je iPhone. Meldingen op je telefoon lopen daardoor ook binnen op Bluetooth-apparaten die in staat zijn ze weer te geven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de smartwatch van Pebble, of de eventuele iWatch van Apple. We weten nog steeds niet zeker of Apple met het slimme horloge bezig is, maar deze verbeterde mogelijkheden voor Bluetooth maken het in ieder geval erg waarschijnlijk.

Via: AppAdvice

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.