Bloedsuiker meten met je iPhone
Redactie

Binnen de medische wereld worden de iPhones en iPads steeds meer geïntegreerd. Het wordt voor diabetespatiënten binnenkort mogelijk om hun bloedsuiker te controleren met de iPhone.

Apparaatje

Vandaag is er een nieuw apparaatje gepresenteerd. De ‘accessoire’ die je via de connector aan je iPhone koppelt kan zeer nauwkeurig meten hoe het met je bloedsuiker staat.

Hierdoor wordt een essentieel onderdeel, het controleren van je bloedsuiker, van een ziekte als diabetes een stuk dragelijker. Veel iPhone gebruikers hebben hun iPhone vaak bij zich, bovendien is een iPhone zo mobiel als het maar kan.

Het apparaat gaat de iBGStar heten.

Appplicatie

Bij dit apparaat wordt de gratis Diabetes Manager applicatie geleverd. Deze app laat zien hoe het op het moment va de meting met je bloedsuiker staat, ook is het mogelijk om de analyses op te slaan.

Enthousiaste ontvangst

Het apparaat in combinatie met een app en de iPhone is met open armen ontvangen door zowel de patiënt als onderzoekers. Sarah Johnson van JDRF, een organisatie die onderzoek uitvoert naar type-1 diabetes liet het volgende weten;

“Goede bloedglucoseregulatie is van vitaal belang om de effecten van diabetes op lange termijn te verminderen, maar is moeilijk te bereiken. Daarom zijn we blij met alle ontwikkelingen in de technologie die mensen met type-1 en type-2 diabetes kunnen helpen om hun aandoening te controleren”.

Wanneer het apparaat gelanceerd wordt is nog niet duidelijk, dat hij eraan zit te komen is een feit.

UPDATE: Het apparaat is in Nederland beschikbaar via  apotheken en medische speciaalzaken.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.