Gerucht: Blauwe iPhone vervangt ‘spacegrijs’-model

Rutger Otto
10 juni 2016, 10:14
2 min leestijd
Gerucht: Blauwe iPhone vervangt ‘spacegrijs’-model

Slecht nieuws voor de liefhebbers van spacegrijs? Een gerucht claimt dat Apple de kleur bij release van de iPhone 7 vervangt door ‘Deep Blue’.

Lees verder na de advertentie.

Blauwe iPhone 7Schermafbeelding 2016-06-10 om 09.11.47

Het lijkt een wat vergezocht gerucht, want spacegrijs is de meest gangbare iPhone-kleur. Althans, voor mensen die een iPhone kopen, maar er niet teveel mee willen opvallen. Voor klanten die een zwarte voorkant willen, is er geen andere keuze, want de zilveren, gouden en roségouden iPhones zijn allemaal wit rond het scherm.

Toch claimt de Japanse website Mac Otakara bronnen te hebben die zeggen dat Apple stopt met spacegrijs en dat ‘Deep Blue’ ervoor in de plaats komt. De kleur zou met de komst van de iPhone 7 worden geïntroduceerd naast de al bestaande kleuren.

Spacegrijs

De kleur spacegrijs is sinds 2013 beschikbaar, toen Apple met de iPhone 5S kwam. Inmiddels is de kleur ook verkrijgbaar op andere Apple-producten, zoals de MacBook, de iPad Air en iPad Pro. Spacegrijs verving toentertijd de zwarte achterkant van de iPhone 5.

Apple verandert vrij vaak qua kleuren in de iPhone-lineup, met de felle varianten in de iPhone 5C als uitschieters. De nieuwste kleur in de iPhone-familie is roségoud, die met de komst van de iPhone 6S uitkwam. Toch lijkt het op dit moment onwaarschijnlijk dat Apple van de grijze kleur afstand doet, zeker omdat de optie inmiddels op zoveel apparaten te vinden is. Mogelijk presenteert Apple een donkerblauwe variant naast het huidige aanbod van vier kleuren.

iPhone 7 geruchten

Volgens het gerucht houdt de iPhone 7 hetzelfde LCD-scherm als voorgaande modellen. Dat komt overeen met eerdere berichten die melden dat de iPhone 7 geen grote display-vernieuwingen zal krijgen. Mogelijk stapt Apple volgend jaar pas over op OLED.

De iPhone 7 zal naar verwachting in september door Apple gepresenteerd worden. De meest hardnekkige geruchten zijn dat de iPhone eenzelfde ontwerp heeft als de iPhone 6 en 6S en dat de koptelefoonaansluiting mogelijk ontbreekt. Verder krijgt het toestel waarschijnlijk een snellere A10-processor, is hij waterbestendig en krijgt hij aangepaste antennestrepen die minder uit het zicht zitten.

Lees meer over de iPhone 7

Bron: Mac Otakara
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 7
Apple iPhone 7

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu