Blackra1n kan alle iPhones en iPods met firmware 3.1.2 jailbreaken
Redactie

Geohot heeft een paar uur geleden zijn jailbreak-software online gezet. Dit betekent dat iedereen deze software nu kan downloaden en gebruiken. Met de software kan je elke iPhone en elke iPod Touch met firmware 3.1.2 jailbreaken. De software is op dit moment alleen met een windows-computer te gebruiken.

Een jailbreak uitvoeren is niet moeilijk, want Blackra1n zorgt er namelijk voor dat je dit kan doen met één knop. Als je op de knop ‘make it ra1n’ klikt, zal je apparaat van een jailbreak worden voorzien. Dit proces duurt niet lang, want na ongeveer 30 seconden is de jailbreak uitgevoerd.

De eerste reacties op de nieuwe software zijn positief. Enkele honderden mensen hebben inmiddels de software gedownload, en ik heb tot nu toe geen negatieve berichten gelezen over de nieuwe methode. Het enige wat je overal terugvindt is ‘it’s super fast’ en ‘@geohot is the man!’.

Blackra1n is te downloaden via de gelijknamige website.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

 • Tom

  Het werkt
  ipod touch 2g 3.1.2

 • Niels

  Komt er een update van dit bericht als er een Mac-versie komt?

 • Swen

  Moet ik dan eerst officieel de versie downloaden via iTunes en daarna jailbreake ?

 • iKnidreeg

  Swen, als je een fabrieksaf-simlockvrije iPhone hebt kun je eerst de nieuwste software downloaden (3.1.2) en daarna de iPhone met Blackra1n jailbreaken. Je kan ook gewoon op je huidige firmware blijven en je iPhone jailbreaken met Pwnagetool van het Dev Team, maar dan kom je niet in aanmerking voor de nieuwe ‘futures’ en bugfixes.

  Als je een niet-fabrieksaf-simlockvrije (softwarematig) iPhone hebt, dan moet je NIET de officiele software via iTunes downloaden, maar een custom firmware. Daarna kun je de iPhone jailbreaken met Blackra1n. Doe je dit niet, dan ben je de unlock kwijt en is het mogelijk dat je die voor altijd kwijt bent.

 • Nick85

  Ik heb een iphone 3gs van t-mob en hoef geen unluck… als ik 3.1.2 wil JB’en, dan hoef ik toch geen rekening te houden met die custom firmware? Ik kan toch gewoon blackra1n gebruiken?

 • iKnidreeg

  Dan kun je inderdaad de nieuwe software installeren en daarna je iPhone jailbreaken met Blackra1n.

  Ik wil je alleen wel waarschuwen, dat, wanneer je binnen een jaar, om welke reden dan ook een andere provider wil nemen, dat (hoe het er nu voorstaat) niet mogelijk zal zijn. Na één jaar zal dit geen probleem zijn, aangezien je dan gratis je unlock door T-Mobile kan laten verwijderen.

  Ik bedoel te zeggen, dat het geen kwaad kan om alsnog een custom firmware te gebruiken.

 • floa

  Hoi allemaal hier.
  Vraagje , hoe kan het nou zijn dat ik blackra1n niet met mijn Windows xp kan downloaden , of kan het zijn dat de server overbelast is.

  Vast bedankt

 • pascal

  heb de iphone 3gs met de officiele 3.1.2 software. blackra1n en cydia erop gezet maar het lijkt erop dat de softwarelock er nog steeds op zit, iemand tips?

 • Sergio

  Krijg net mijn Iphone 16GB 3GS binnen, dubbelklik blackra1n en binnen 10 sec gepiept. 🙂

 • Bennie

  t werkt niet op n 3g, deze loopt vast op recovery mode.

 • Pingback: Blackra1n voor de Mac - iPhoned.nl()

 • Ik heb de iphone 3g en ik heb hem ge update naar 3.1.2 maar ik woe m jailbreaken maar dan blijft het vast staan bij running..
  Hoe moet ik dit oplossen ??

 • bert

  wanneer hij blijft hangen herstel je iphone en stel hem in als nieuw ga dan naar blackra1n site en laat hem uitvoeren in plaats van downloaden

 • bert

  werkt ook op 3g

 • Robin

  He kerels.

  blackrain werkt oook op de 3GS 16 gig. alleen de volgende dag werkt je wifi niet meer dat zijn de bijwerkingen van dat programma…

  Dus wees goed op de hoogte voor je het gebruikt!

  ik heb hem later weer verwijdert en het blijkt dat hij dan nogsteeds simlock vrij is maar of hij gejailbreakt is ben ik nog niet achter…. dus .. Groeten Robin

 • simon

  ja eey ik zet et er op en dan moet ik hom herstelle wa moet ik daar op doen??

 • Brent

  ik heb een iPod-Touch 3.1.3 Firmware en een MC model. op mijn oude laptop deed Blackra1n het niet en bij mijn nieuwe komt er een fout elke keer als ik heb doen

  IEMAND TIPS???