Blackboard Mobile eindelijk goede app na grote update

De Blackboard Mobile-app is een snelle manier voor studenten om bij Blackboard te komen. De app was echter dramatisch om te gebruiken, tot de nieuwste update van maandag althans. Deze heeft de hele app omgegooid, vooral op het gebied van uiterlijk.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Je hoeft de recensies van de Blackboard Mobile-app maar te bekijken om snel te zien dat de nieuwe versie een schot in de roos is. Bij ‘alle versies’ staat een vernietigende 2 sterren; bij de nieuwste versie een verdiende 3,5. De vorige versies van de iPhone-app waren vooral door het overmatige gebruik van ‘skeuomorphism’ vrij onbruikbaar.

blackboard mobile 2Skeuomorphism houdt in dat het uiterlijk van de app zoveel mogelijk moet doen denken aan daadwerkelijke materialen. Denk hierbij aan een lederen omhulsel bij een agenda, waarvan de inhoud op een papier lijkend vlak staat geschreven.

Dit kan natuurlijk leuk werken, maar Blackboard Mobile sloeg er tot het dramatische toe in door. Sinds de update doet alles gelukkig meer aan iOS 7 denken, een hele verbetering.

Blackboard Mobile vaak gratis bruikbaar

Met Blackboard Mobile kunnen studenten van universiteiten en andere scholen snel bij al hun cijfers, lesmateriaal en andere informatie over vakken komen. De meeste instellingen geven je gratis toegang tot hun Blackboard-netwerk. Anders moet hier een klein bedrag voor worden neergelegd.

Op het gebied van functionaliteit is de app ook enigszins verbeterd. Zo was het eerst in bepaalde gedeelten alleen mogelijk om over een wifi-netwerk zaken te regelen. Die restrictie is verdwenen. De Blackboard Mobile-app biedft daarnaast ondersteuning voor Dropbox nu, zodat je snel bestanden kunt uploaden voor je docent en/of medestudenten.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.