BlackBerry verliest van iPhone in thuisland
Redactie

Voor het eerst in de geschiedenis is de iPhone populairder dan het Canadese BlackBerry in Canada. BlackBerry blijft marktaandeel verliezen, zelfs in het thuisland.

Strijd

De strijd tussen de BlackBerry en de iPhone is zo goed als gestreden. In razend tempo is de iPhone de populairste smartphone ter wereld geworden. Echter was in Canada de BlackBerry altijd onverslaanbaar.

In 2008 werden er per verkochte iPhone vijf BlackBerry’s verkocht, nu in 2012 staat de iPhone voor het eerst aan kop.

Samenwerking

De maker van de BlackBerry, Research in Motion, is hard aan het werk om applicaties voor de iPhone en iPad te ontwikkelen. In ieder geval een onderdeel van het project zou gaan over apparaatbeheer. Het moet mogelijk worden BlackBerry apparaten te beheren vanaf bijvoorbeeld een iPad.

Behalve een applicatie voor apparaatbeheer gaan er ook geruchten dat de populaire berichtendienst BlackBerry Messenger (Ping) misschien verkocht gaat worden aan andere platforms als Apple en Android.

BlackBerry OS 10

De BlackBerry software die op de smartphones staat gaat binnenkort ook een flinke update krijgen. BlackBerry OS 10 zou in geen van alle opzichten lijken op de vorige versies van de software. Wanneer BlackBerry OS 10 gelanceerd gaat worden is nog onbekend.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.