BlackBerry-topman vindt iPhone verouderd
Wouter Nijsen

BlackBerry-topman Thorsten Heins denkt dat Apple zijn positie als één van de marktleiders op het gebied van mobiele telefonie kan verliezen. Volgens hem is de iPhone verouderd en lang niet meer zo innovatief als vijf jaar geleden.

Dat zegt Heins in een interview met de Australian Financial Review. Hij heeft respect voor de release van de iPhone in 2007 en wat Apple toen deed: de smartphone naar het grote publiek brengen met een gebruiksvriendelijke interface. Het betekende de start voor de smartphoneperiode. Maar de iPhone is al ruim vijf jaar oud, en in die periode heeft Apple volgens Heins te weinig vernieuwing laten zien.

Heins: “iPhone verouderd”

Volgens de BlackBerry-topman is de iPhone verouderd. “De innovatie in deze industrie gaat zo snel dat je snel vervangen kan worden als je niet meer innoveert. En dat kan best snel gaan. De gebruikersinterface van de iPhone, met alle respect voor de uitvinding van het product, is gewoon vijf jaar oud”, aldus Heins.

BlackBerry verkeert op dit moment in zwaar weer. De laatste reddingspoging van het bedrijf is BlackBerry 10, het nieuwe mobiele besturingssysteem met bijbehorende smartphones die nog niet even positief door de media zijn ontvangen. Heins haalt waarschijnlijk uit naar Apple om BlackBerry 10 meer krediet te geven vanwege de recente ontwikkelingen.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.