BlackBerry Messenger komt deze zomer naar iPhones
Wouter Nijsen

BlackBerry brengt deze zomer BlackBerry Messenger uit voor iPhones en Android-toestellen. Dit heeft het bedrijf dinsdag op BlackBerry Live bekendgemaakt.

Het gerucht dat BlackBerry zijn Messenger-dienst naar andere smartphone-besturingssystemen wil brengen gaat al enige maanden rond. Het bedrijf wil de komende zomer de eerste bèta’s voor iPhones en Android-toestellen uitbrengen. Voor de iPhone-app van BlackBerry Messenger zal wel minstens iOS 6 nodig zijn.

Deze eerste versies zullen nog alleen tekstberichten kunnen verzenden. Latere versies moeten het mogelijk maken om videogesprekken te voeren en je scherm met een ander te delen, zo meldde het bedrijf op BlackBerry Live. ‘Voice notes’, een soort walkie-talkie-functie voor je telefoon, zou ook naar de apps komen.

Direct beroemde personen aanspreken

BlackBerry Messenger krijgt daarnaast Channels. Hiermee kunnen bedrijven of beroemde personen direct worden aangesproken. De speciale kanalen zijn ook gewoon te volgen, waardoor de Messenger-dienst een kleinschalig sociaal netwerk krijgt.

Momenteel gebruiken er ruim 60 miljoen nmensen BlackBerry Messenger volgens de telefoonfabrikant. Deze gebruikers zijn dagelijks goed voor circa 10 miljard berichten. BlackBerry hoopt het bereik van zijn Messenger-dienst uiteraard te vergroten door het naar andere platformen te brengen.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.