BlackBerry Messenger iOS verschijnt op 22 september
Roel van Hout

De langverwachte BlackBerry Messenger iOS app verschijnt op 22 september. Vanaf die dag hebben WhatsApp en Facebook Messenger er eenconcurrent bij.

‘BlackBerry Messenger iOS?’ zul je denken: het is inderdaad opmerkelijk dat de Canadese smartphonefabrikant BlackBerry zijn berichtenapp op andere platformen beschikbaar stelt; een beetje alsof Apple een versie van iMessage voor Android ontwikkelt.

blackberry messenger iOSAan de andere kant verkeert BlackBerry al jaren in zwaar weer. Ooit was het bedrijf één van de eerste en grootste smartphone-fabrikanten, maar het marktaandeel is inmiddels zo ver geslonken, dat het uitbreiden van Blackberry’s eigen diensten naar andere platformen geen onlogische stap is.

Waarom Blackberry Messenger iOS?

Als je al WhatsApp hebt,  waarom zou je dan overstappen naar BlackBerry Messenger? Een goede vraag, die we nu nog niet meteen kunnen beantwoorden. Belangrijk om in het achterhoofd te houden is dat BlackBerry ooit de eerste was met een gratis berichtenservice tussen telefoons van het eigen merk (Ping), dus dat het heel goed weet waar het mee bezig is.

BlackBerry Messenger iOS zal onder meer tekst, foto, video- en audioberichten kunnen versturen, staat groepschats toe, en bevat een optie tot beveiliging door middel van een code. Meer weten we op dit moment nog niet: als de app verschenen is, laten we weten of hij echt de moeite waard is!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.