Typen maar: nieuw ‘Blackberry-toetsenbord’ voor iPhone op de markt

Rutger Otto
9 december 2014, 13:01
2 min leestijd
Typen maar: nieuw ‘Blackberry-toetsenbord’ voor iPhone op de markt

Voor iedereen die een iPhone prachtig vindt maar niet houdt van typen op een touchscreen, is er nu Typo 2, een fysiek toetsenbord voor je iPhone.

Lees verder na de advertentie.

Blackberry iPhone-toetsenbord

Typo is een kleine startup die eind vorig jaar de Typo introduceerde. Dit was een case voor de iPhone 5 en iPhone 5S waar een toetsenbord op zat. Klikte je het toestel in de case, dan had je direct de beschikking over een fysiek toetsenbord voor je iPhone.

blackberry iphone-toetsenbord

De Typo was echter geen lang leven beschoren, want de startup kreeg claims van Blackberry op zijn dak. Blackberry sleepte Typo Products voor de rechter voor het ‘schaamteloos kopiëren’ van zijn kenmerkende qwerty-toetsenbord. Die rechtszaak loopt momenteel nog steeds, hoewel al beslist is dat de Typo niet meer verkocht mag worden. De Typo 2 zal volgens de makers gewoon op de markt blijven en is nu verkrijgbaar.

Gemodelleerd naar de iPhone-toetsen

Toch doet de Typo 2 in wezen niets anders. Het is wederom een hoes met een fysiek toetsenbord. De eerste gedachte die bij je opkomt als je hem ziet, is waarschijnlijk ook: een Blackberry. Als je goed kijkt, heeft de Typo 2 echter een nieuwe layout. CEO van Typo Products Laurence Hallier zegt dat het toetsenbord dit keer is gemodelleerd naar het standaard-toetsenbord van iPhone. Nu maar hopen dat Apple dat goed vindt.

Geen Touch ID

blackberry iphone-toetsenbord

Ook niet zo handig is dat het toetsenbord Touch ID blokkeert. Hallier noemt dat echter geen probleem, omdat hij denkt dat gebruikers van de case liever beter op hun iPhone typen dan dat ze de vingerafdrukscanner gebruiken. De Typo 2 is beschikbaar voor iPhone 6 (99 dollar) en iPhone 5/5S (79 dollar). Je zal wel een truc moeten uithalen om de case in het bezit te krijgen, want momenteel levert Typo 2 niet in Nederland.

De iPhone 6 Plus heeft geen Typo 2 case, want ‘de telefoon is zo groot, dat de bovenkant er enorm zwaar van werd’. Momenteel werkt het bedrijf wel aan een nieuw design voor de iPhone 6 Plus, maar die komt waarschijnlijk niet eerder dan halverwege 2015. Van de originele Typo-toetsenborden verkocht het bedrijf er naar eigen zeggen ‘duizenden’.

Lees meer iPhone 6 nieuws

Via: Re/code
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 5
Apple iPhone 5

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu