BlackBerry clouddienst op komst
Roel van Hout

Het mag dan absoluut niet goed gaan met BlackBerry; het weerhoudt de smartphonefabrikant er niet van om een BlackBerry clouddienst aan te kondigen.

Onlangs was BlackBerry nog in het nieuws vanwege de BlackBerry Messenger iOS app, die nog niet is verschenen. Kort daarna werd het bedrijf bovendien overgenomen. Na al dit slechte nieuws is er eindelijk weer iets positiefs te melden: het bedrijf komt met een BlackBerry clouddienst.

Blackberry Clouddienst

De dienst is bedoeld voor IT-beheer, maar vereist dankzij de simpele opzet naar verluidt geen ervaring op dat vlak: iedereen zou er mee aan de slag moeten kunnen. Met de dienst zijn apps afkomstig uit de Blackberry World Store, App Store en Google Play Store te catalogiseren en te distribueren over meerdere apparaten.

BlackBerry clouddienst vereist geen servers

Daarnaast zijn voor de dienst geen aparte servers benodigd, wat het voor kleine of beginnende bedrijfjes nog aantrekkelijker maakt om gebruik te maken van de BlackBerry clouddienst.

Over een releasedatum is nog niets bekend gemaakt. Over een eventuele verschijningsdatum van BlackBerry Messenger is ook geen nieuwe informatie vrijgegeven.

 

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.