Een iPhone-abonnement zonder BKR? Refurbished en sim only bieden uitkomst
Lars Paymans

Sinds 1 mei is de kans groot dat je een BKR-registratie krijgt als je een iPhone-abonnement afsluit. Wil je dit voorkomen, dan kan een refurbished iPhone-abonnement of sim only uitkomst bieden.

Een BKR iPhone zonder registratie

Als je een smartphone-abonnement afsluit waarbij je meer dan 250 euro betaalt voor het toestel, wordt je voortaan geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Hier lees je alles over in onderstaande artikelen, waarin we de nieuwe regels en uitzonderingen uiteenzetten.

BKR iPhone

Kort gezegd houden de nieuwe regels in dat smartphones bij een abonnement voortaan een koop op afbetaling zijn. Providers mogen dus geen ‘gratis iPhone’ meer aanprijzen bij een abonnement, omdat je hier in de praktijk gewoon voor betaalt. Om dit te controleren, doen providers voortaan een inkomenstoets als je een nieuw abonnement afsluit. Door naar je identificatie, hoogte van je inkomen, vaste lasten en eventuele schulden te kijken, kan de aanbieder zo nagaan of je het abonnement ook echt kunt betalen.

Heb je geen zin in deze rompslomp en wil je niet de overstap naar Android maken, dan zijn er een aantal opties. Allereerst kun je een losse iPhone kopen en afzonderlijk een sim only abonnement afsluiten. Ook kun je door direct een aanbetaling te doen, om zo je koop op afbetaling onder de 250 euro te krijgen. In de praktijk betekent dit echter al snel dat je honderden euro’s in een keer moet betalen.

Een refurbished iPhone 5S, 5C of 5

Als je toch liever een abonnement afsluit met een iPhone, dan zit er niets anders op dan voor een refurbished toestel gaan. Deze gereviseerde toestellen zijn al eens eerder gebruikt, maar eerst door een professionele partij nagekeken. Op het moment van schrijven zit de refurbished iPhone 5S en ouder onder de magische grens van 250 euro.

De 5S is nog steeds een prima smartphone, al moet je er wel rekening mee houden dat je er binnenkort niet meer de nieuwste iOS-updates voor ontvangt. Ook kun je gaan voor een refurbished iPhone 5C of iPhone 5, al geldt daarvoor natuurlijk hetzelfde.

→ Bekijk de beste refurbished iPhone 5S abonnementen of iPhone 5 of iPhone 5C abonnementen

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.