Een iPhone-abonnement zonder BKR? Refurbished en sim only bieden uitkomst

Lars Paijmans
2 mei 2017, 16:25
2 min leestijd
Een iPhone-abonnement zonder BKR? Refurbished en sim only bieden uitkomst

Sinds 1 mei is de kans groot dat je een BKR-registratie krijgt als je een iPhone-abonnement afsluit. Wil je dit voorkomen, dan kan een refurbished iPhone-abonnement of sim only uitkomst bieden.

Lees verder na de advertentie.

Een BKR iPhone zonder registratie

Als je een smartphone-abonnement afsluit waarbij je meer dan 250 euro betaalt voor het toestel, wordt je voortaan geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Hier lees je alles over in onderstaande artikelen, waarin we de nieuwe regels en uitzonderingen uiteenzetten.

BKR iPhone

Kort gezegd houden de nieuwe regels in dat smartphones bij een abonnement voortaan een koop op afbetaling zijn. Providers mogen dus geen ‘gratis iPhone’ meer aanprijzen bij een abonnement, omdat je hier in de praktijk gewoon voor betaalt. Om dit te controleren, doen providers voortaan een inkomenstoets als je een nieuw abonnement afsluit. Door naar je identificatie, hoogte van je inkomen, vaste lasten en eventuele schulden te kijken, kan de aanbieder zo nagaan of je het abonnement ook echt kunt betalen.

Heb je geen zin in deze rompslomp en wil je niet de overstap naar Android maken, dan zijn er een aantal opties. Allereerst kun je een losse iPhone kopen en afzonderlijk een sim only abonnement afsluiten. Ook kun je door direct een aanbetaling te doen, om zo je koop op afbetaling onder de 250 euro te krijgen. In de praktijk betekent dit echter al snel dat je honderden euro’s in een keer moet betalen.

Een refurbished iPhone

Als je toch liever een abonnement afsluit met een iPhone, dan zit er niets anders op dan een refurbished iPhone te kopen. Deze gereviseerde toestellen zijn al eens eerder gebruikt, maar eerst door een professionele partij nagekeken.

→ Bekijk de beste refurbished iPhone 7 aanbiedingen

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu