Deze app betaalt je voor de stappen die je zet

Redactie
23 november 2015, 9:57
1 min leestijd
Deze app betaalt je voor de stappen die je zet

Het nieuwe initiatief Bitwalking betaalt gebruikers voor het aantal stappen dat zij op één dag zetten. Aanmelden voor de bètatest van de app Bitwalking Go is nu mogelijk.

Lees verder na de advertentie.

Bitwalking brengt Go voor zowel Android- als iOS-apparaten uit. Op dit moment bevindt de app zich nog in de testfase, waarvoor testers worden gezocht. Om de app te downloaden en deel uit te maken van het programma is een uitnodiging vereist. Aanmelden hiervoor kan op de website van Bitwalking.

De Bitwalking dollar

bitwalking

Bitwalking Go houdt bij hoeveel stappen iemand op een dag zet en betaalt vervolgens één Bitwalking dollar per 10.000 stappen. Met deze dollars is het mogelijk om in een speciale app store spullen aan te schaffen. Om deze in de winkel te  kopen, is het hebben van een Bitwalking dollar overigens niet vereist; ook ‘echt’ geld wordt aangenomen. Qua waarde staat de Bitwalking dollar gelijk aan een gewone dollar.

De verdiende dollars worden opgeslagen in een virtuele portemonnee en Bitwalking beschikt zelfs over een bank die de valuta bewaakt. Om de valuta te genereren hoopt Bitwalking op hun beurt de verzamelde data van gebruikers te kunnen gebruiken voor bijvoorbeeld advertentieverkoop. Het bedrijf zegt geen individuele data te verkopen.

Ontwikkelingslanden

In een interview met de BBC leggen de bedenkers van Bitwalking uit dat ze het initiatief uiteindelijk uit willen breiden naar ontwikkelingslanden, om daar mensen de kans te geven een extra inkomen te verzamelen. In westerse landen moet het voornamelijk een stimulans zijn om minder vaak de auto te pakken en vaker te wandelen.

Meld je hier aan voor de bètatest

Bron: BBC
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu