BitTorrent komt met streamingapp voor iOS en Apple TV

Rutger Otto
24 juni 2016, 15:32
2 min leestijd
BitTorrent komt met streamingapp voor iOS en Apple TV

BitTorrent komt met een app genaamd BitTorrent Now, waarmee je films en muziek kunt streamen. Maar de dienst werkt iets anders dan bijvoorbeeld Netflix en Spotify.

Lees verder na de advertentie.

BitTorrent Now

BitTorrent Now wordt een streamingdienst waarbij artiesten zelf kunnen bepalen hoe ze hun muziek of video’s delen. Via de app kun je bijvoorbeeld een aantal liedjes gratis luisteren, maar moet je betalen voor het volledige album. Er komt geen illegaal materiaal op, want artiesten bepalen zelf hoe en welke muziek of video’s erop komen.

BitTorrent Now zal verder niet veel verschillen van andere streamingdiensten. Je zoekt iets waar je naar wil kijken of luisteren en je drukt op afspelen. Verwacht echter vooral producten van kleinere artiesten.

bittorrent now

Bundles-model

Mogelijk vind je her en der wel een grotere naam. Artiesten zoals Moby en Thom Yorke hebben al gebruikgemaakt van de zogeheten BitTorrent Bundles. Via dat platform kunnen artiesten hun werk uitgeven op BitTorrent en daarvoor een bedrag vragen dat ze zelf bepalen. Via dit model kunnen artiesten straks dus ook in BitTorrent Now komen.

“We zijn BitTorrent Bundle gestart om artiesten meer vrijheid te geven.”, zegt BitTorrent. “Geen regels, maar de vrijheid om je verhaal te delen, maakt niet uit in welke vorm. Het recht om je publiek te kennen, te begrijpen en te bereiken. Het recht om je eigen businessmodel te kiezen.”

Geen onderscheid tussen muziek en video

Op die manier hoopt BitTorrent een succes te maken van BitTorrent Now. “We willen niet kiezen tussen muziek of video”, zegt Straith Schreder van BitTorrent tegen The Verge. “We willen het open houden, zodat artiesten kunnen experimenteren. Wij pakken online kunst als een geheel.”

De app komt binnenkort beschikbaar op iOS en wordt ook uitgebracht op de Apple TV. De apps wordt vanaf BitTorrent-servers naar gebruikers gestreamd, de app maakt dus nog geen gebruik van peer-to-peer. Nog niet, want daar wordt wel aan gewerkt.

Lees meer over apps

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu