Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Apple haalt neppe Bitcoin wallets uit App Store na misbruik

Rutger Otto
9 augustus 2016, 15:08
2 min leestijd
Apple haalt neppe Bitcoin wallets uit App Store na misbruik

In de App Store komen af en toe Bitcoin wallets te staan. Helaas komen er ook wel eens neppe portemonnees voor Bitcoins door het reviewproces van Apple heen, waarbij gebruikers risico lopen om bestolen te worden.

Lees verder na de advertentie.

Bitcoin wallet-apps in de App Store

Mensen die bij willen houden hoeveel Bitcoins ze hebben, kunnen daarvoor gebruikmaken van een wallet. Deze digitale portemonnee is als het ware de sleutel om toegang te krijgen tot Bitcoins en je kunt vanuit de wallet betalingen doen en ontvangen.

Deze wallets zijn ook op iOS te downloaden als apps, maar ondanks dat Apple doorgaans kritisch controleert, zijn er toch een aantal neppe wallets in de Store beland. Dat schrijven de ontwikkelaars van de Breadwallet-app, die schatten dat neppe varianten ervoor hebben gezorgd dat gebruikers in totaal tot wel 20.000 dollar zijn kwijtgeraakt.

bitcoin wallet-apps

Tienduizenden dollars schade

Breadwallet schreef op Reddit dat er minstens acht neppe wallets in de App Store stonden, die ongeveer dezelfde naam gebruikten. Deze apps gebruikten dezelfde soort broncodes, iconen en ontwerpen, om gebruikers te doen laten denken dat het echte wallets waren.

De ontwikkelaar ontdekte eind juli een neppe versie van zijn eigen app in de App Store, die dezelfde naam en icoon gebruikte als de officiële versie. Breadwallet ondernam direct actie en nam contact op met Apple om de namaak-app te laten verwijderen. Gebruikers hadden de neppe versie toen al gedownload en rapporteerden gestolen Bitcoins. “Eén van onze klanten claimt dat hij rond de 10.000 dollar is verloren”, zegt Breadwallet medeoprichter Aaron Voisine tegen Motherboard. “We hebben verder gekeken en de totale schade staat volgens onze schatting op ongeveer 20.000 dollar.”

Scherpere controle

Sinds de melding van Breadwallet heeft Apple de apps verwijderd, maar door dit voorval wordt in twijfel getrokken of Apple wel streng genoeg controleert bij het toestaan van financiële apps. “Het zou goed zijn als Apple wat extra moeite steekt in het controleren van de identiteit van mensen die apps indienen bij de Store, zeker in de financiële sector”, stelt Voisine.

Lees meer over de App Store

Bron: Motherboard
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu