Apple haalt Bitcoin-app Blockchain uit de App Store
Gijs Ettes

Blockchain, volgens de makers de enige Bitcoin-app die je kunt vinden in de App Store, is door Apple verwijderd uit de online app-winkel. De precieze reden hiervoor is echter niet helemaal duidelijk.

Bitcoin-appVolgens Nicolas Cary, de bestuursvoorzitter van Blockchain, is de Bitcoin-app uit de App Store gehaald door een “onopgelost probleem”. Dat stond althans in een e-mail die hij ontving van Apple en die Bloomberg mocht inzien.

Dat Blockchain opeens niet meer beschikbaar is in de App Store is een vreemde zaak. Volgens Cary was de app de afgelopen twee jaar gewoon te downloaden in de App Store. “Welk probleem heeft Apple nu opeens ontdekt dat niet opgelost is?” Apple heeft geen reactie gegeven op het voorval.

Over de legaliteit van Bitcoins is de afgelopen maanden veel gesproken en geschreven, maar in Singapore, Noorwegen en steeds meer andere landen wordt deze vorm van elektronisch geld in toenemende mate als wettig betaalmiddel gezien. De virtuele munt wordt aangemaakt door de gezamenlijke rekenkracht van de deelnemende computers. Op die manier kun je Bitcoins virtueel ‘delven’. Naar schatting wordt 60 procent van alle Bitcoins bewaard in plaats van uitgegeven om zo te kunnen speculeren en de munt met winst door te verkopen.

Lees meer over de App Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.