De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Onthullende nieuwe biografie over Steve Jobs is nu verkrijgbaar

Rutger Otto
24 maart 2015, 17:02
2 min leestijd

Becoming Steve Jobs is vanaf vandaag te koop. Het boek zou een nieuw inkijkje bieden in het leven van Steve Jobs en zijn menselijke kant tonen.

Lees verder na de advertentie.

Biografie over Steve Jobs

Apple-fans lezen nog steeds graag over Steve Jobs, de man die Apple definitief op de kaart zette. Veel mensen lazen de biografie over Jobs die Walter Isaacson schreef en die net na de dood van wijlen Apple-ceo uitkwam. Waarom dan nog een biografie? Om de échte Steve Jobs te tonen, lijkt de reden van journalisten Rick Tetzeli en Brent Schlender. Het boek werd door Tim Cook al geprezen. De huidige Apple-ceo was minder te spreken over het boek van Isaacson: “Dat boek deed Jobs weinig goed. Het was gewoon een hoop spul wat al lang geschreven was en dat focuste op kleine delen van zijn persoonlijkheid.”

In Becoming Steve Jobs valt daarom genoeg nieuws te lezen. Brengt Schlender interviewde Jobs gedurende zijn leven meerdere malen. Het boek is dan ook vanuit zijn oogpunt geschreven, in de eerste persoon. De ondertitel van het boek luidt: The Evolution of a Reckless Upstart into a Visionairy Leader. Het gaat dan ook over hoe Jobs Apple liet uitgroeien tot het merk wat het nu is.

Nieuwe verhalen

steve jobs biografie

“Je kreeg het idee dat Jobs een hebzuchtige, zelfzuchtige egomaniak was”, zei Tim Cook over de biografie van Walter Isaacson. Het nieuwe boek moet juist zijn andere kant tonen. Cook zelf verleende zijn medewerking bijvoorbeeld. Apple blogger John Gruber noemde het al ‘het boek over Steve Jobs dat de wereld verdient’. Volgens hem is het een ‘accurate vertelling van Jobs’ leven, met flink wat nieuwe verhalen, waarvan sommige sensationeel’.

De afgelopen weken kreeg Becoming Steve Jobs al de nodige publiciteit, omdat er stukken uit het boek lekten. Sinds gisteren is een sample van de biografie al gratis te downloaden vanuit iBooks. Daar is het boek ook digitaal (in het Engels) te koop voor 15,99 euro. Een fysiek exemplaar kun je onder meer kopen bij bol.com vanaf 21,99 euro.

Lees meer over Steve Jobs

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu