De iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600,- terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

Biograaf Steve Jobs: ‘Apple innoveert minder dan Google’

Roel van Hout
16 januari 2014, 18:01
1 min leestijd
Biograaf Steve Jobs: ‘Apple innoveert minder dan Google’

Dat Apple ‘het’ al kwijt is wordt al een tijdje beweerd, maar Walter Isaacson, biograaf van Steve Jobs, heeft zich bij het rijtje criticasters gevoegd: Apple innoveert volgens hem minder dan concurrent Google.Isaacson deed zijn uitspraken in een interview met de Amerikaanse zender CNBC. Hij reageerde op het nieuws dat Google Nest had gekocht, een producent van technologie voor in huis. Isaacson stelt dat deze overname laat zien dat Google van plan is alle apparaten met elkaar te gaan verbinden, en op deze manier een flinke voorsprong neemt.

Lees verder na de advertentie.

Bovendien, zo merkt Isaacson op, haalt Google zo Nest-medewerker Tony Fadell, één van de bedenkers van de iPod, in huis. Fadell zat juist “diep in de cultuur van Apple” toen “Apple [nog] zo innovatief was”, aldus Isaacson.

Isaacson: ‘Apple innoveert niet genoeg’

Als Apple in 2014 niet gaat innoveren, is de positie van CEO Tim Cook in gevaar, vindt Isaacson. Volgens hem bestaat Apple’s raad van commissarissen louter uit Steve Jobs-aanhangers, die “niet bepaald een Tim Cook-fanclub vormen”.

Gelukkig (voor Tim Cook, maar ook voor ons) lijkt het erop dat Apple dit jaar nieuwe producten gaat laten zien. Er wordt immers al genoeg gespeculeerd over een iWatch, maar ook een grotere iPhone 6 en eventueel grotere iPad liggen in de lijn der verwachting.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen