Binnenkort Ringtones in iTunes store
Redactie

Wanneer je een ringtone (een kort deuntje dat af wordt gespeeld wanneer je gebeld wordt) op je iPhone wilt krijgen gaat dat niet gemakkelijk. Muziek kan je eenvoudig uit de iTunes Store kopen en ze staan gelijk op je iPhone! Het zou zeer handig zijn als er ook ringtones werden verkocht in de Store, zodat je deze even makkelijk kan installeren als de liedjes.

Dit idee is geen droom meer, maar wordt binnenkort echt gerealiseerd. Bronnen uit de muziekwereld bevestigen dat Apple rechten heeft verkregen om ringtones te verkopen in iTunes voor de iPhone.
Waarschijnlijk start de verkoop van de ringtones in de iTunes Store op 9 september, Apple had al bevestigd dat er dan een iPod en iTunes event zou komen. Het motto is: “It’s only Rock & Roll but we like it”, dat zou misschien wijzen op de ringtones en dat er geen andere updates zouden uitkomen.

De prijs van een liedje is 0,79 EUR of 1,29 EUR, omdat een ringtone korter van duur is zal deze wel goedkoper uitvallen.

Nu is de vraag of Apple een gat in de markt heeft gevonden met de ringtones. De laatste jaren is de ringtone industrie gedaald, mede door alle illegale mogelijkheden. Maar iTunes loopt goed, simpelweg omdat het gebruiksvriendelijk is.
Zou jij ringtones gaan kopen in de iTunes Store als ze beschikbaar zijn? Laat het horen!

Rock and roll

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

 • Dborhem

  Dit vind ik wel een goed idee,alleen hoop ik niet dat het van die belachelijke “liftmuziek kwaliteit” tones worden…

 • apple932

  Waarom wordt er in godsnaam een uitleg gegeven over wat een ringtone is?

 • Robbie

  Zou leuk zijn als je ook de geluidjes van email en sms zou kunnen veranderen… update misschien?

 • Ronald

  Waarom gaan ze ringtones verkopen terwijl je met een hele eenvoudige truc ze zelf kan maken. Van elk liedje kan je zelfbepalen welk gedeelte je als ringtone wilt hebben en dat allemaal vanuit je eigen iTunes.

  Zou wel gek zijn om er voor te betalen!!

 • Je kunt nu al ringtones uit de iTunes Store downloaden hoor. Je moet ze dan alleen zelf bijsnijden. Apple heeft al rechten hiervoor. Het idee is dus om complete ringtones te verkopen die je niet zelf hoeft bij te snijden.

 • dries6951

  Ik maak al een tijd gebruik van het gratis te downloaden app iRinger. Maakt 30 sec ringtone van jouw MP3 (geef zelf de plaats en lengte aan) en plaatst deze in iTunes.