Binnenkort FaceTime via 3G?

Apple’s eigen FaceTime zou mogelijk binnenkort ook via 3G te gebruiken moeten zijn. Doormiddel van FaceTime is het mogelijk om te videobellen met andere gebruikers in het bezit van een iPhone 4(S) of iPad met camera. Het nieuws zou via iOS 5.1.1 uitgelekt zijn.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

In 2010 werd de ‘Skype-killer’ FaceTime geïntroduceerd, het is tot op de dag van vandaag dan ook een groot succes. Het systeem maakt het mogelijk om in heldere kwaliteit andere gebruikers te zien en te horen. Echter is de functie nu alleen via WiFi te gebruiken.

FaceTimen over 3G was tot nu toe nog niet mogelijk, maar als het aan de Roemeense site iDevice ligt duurt dat niet lang meer.

Aanwijzing in iOS 5.1.1

De website zou een aanwijzing hebben gevonden die verdacht veel lijkt op een melding binnen FaceTime over 3G verbindingen.

Dit zou de letterlijke melding zijn: ”Disabling 3G will end FaceTime. Are you sure you want disable 3G?”

Door het gebruik van 3G zou je overal ter wereld gebruik kunnen maken van FaceTime en ben je niet meer afhankelijk van een WiFi-netwerk. Het is wel belangrijk dat je bij het gebruik van FaceTime over een grote of onbeperkte data bundel beschikt, het MB verbruik van FaceTime is namelijk gigantisch.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.