Bijna 1 miljoen iPhone-apps in App Store
Wouter Nijsen

‘App discovery service’ Appsfire heeft vastgesteld dat er nu meer dan 950 miljoen apps in de App Store zijn. De 1 miljoen iPhone-apps zijn dus bijna daar.

De laatste keer dat Apple zelf iets liet weten over de hoeveelheid apps in de App Store was bij zijn zogeheten ‘earnings call’ voor de financiële resultaten van het derde financiële kwartaal van 2013. Toen waren er volgens Apple 900 miljoen apps aanwezig in de App Store, waarvan er 375 duizend speciaal voor de iPad waren gemaakt.

Hier zijn er in de laatste twee maanden circa 50 duizend bij gekomen, zo meldt Appsfire. Apple viert dergelijke mijlpalen meestal met het weggeven van bepaalde apps. Het vijfjarig bestaan van de App Store werd bijvoorbeeld gevierd met een flink aantal apps die tijdelijk gratis werden. Het is dus te verwachten dat Apple met iets vergelijkbaars gaat komen zodra de 1 miljoen iPhone-apps in de App Store bijna daar zijn.

Veel nieuwe apps en updates door iOS 7

Het is overigens waarschijnlijk dat Apple de laatste weken meer nieuwe apps en app-updates heeft te verwerken dan normaal. Veel ontwikkelaars willen er immers voor zorgen dat hun app helemaal klaar is voor het recent uitgebrachte iOS 7.

Bekijk overigens zeker onze lijst met populairste iPhone-apps als je er bang voor bent dat je er een van die 950 miljoen hebt gemist!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.