Bij de concurrentie: Nexus One is een flop

Enige tijd geleden was het zover: de langverwachte Google-telefoon werd aan het publiek voorgesteld en zou vervolgens uitsluitend te koop worden aangeboden op de website van Google in een aantal landen. Een flop, lijkt het als we kijken naar de eerste verkoopcijfers.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Lang werd er gespeculeerd dat de Nexus One een iPhone-killer zou worden waar vele mensen al lang op zitten te wachten. Ondanks de mooie functies die deze telefoon aanbiedt, lijkt het toch niet echt aan te slaan bij het grote publiek. In de eerste maand na de lancering werden er slechts 100.000 exemplaren van verkocht. Eén van de oorzaken zou liggen in de foute beslissing om de telefoon enkel online aan te bieden. Vele mensen zijn hedendaags nog niet vertrouwd met het online aankopen van mobiele telefoons. Verder is de gehanteerde marketing van Google op dit moment nog steeds niet wat het moet zijn. De vraag is of Google zich zal herpakken of niet. Voorlopig aldus geen goed nieuws voor Google.

Via: ZDNET

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.