Bevestigbare cameralenzen Sony Cybershot QX10 en QX100 onthuld

Wouter Nijsen
4 september 2013, 17:39
1 min leestijd
Bevestigbare cameralenzen Sony Cybershot QX10 en QX100 onthuld

Sony heeft op een persevenement voorafgaand aan de technologiebeurs IFA te Berlijn de Sony Cybershot QX10 en QX100 aangekondigd, twee attachements die je iPhone of iPad in een heuse systeemcamera veranderen.

Lees verder na de advertentie.

Beide cameralenzen zijn zoals eerder al werd verwacht voorzien van een eigen micro-sd-kaart-ingang, sluiterknop, processor, ondersteuning voor wifi-, nfc- of bluetooth-verbindingen en oplaadbare batterij. De twee attachements voor je iPhone of iPad liggen al eind deze maand in de winkels.

Twee varianten van Sony Cybershot

De Sony Cybershot QX10 is een 18-megapixel-sensor die tot 10x optische zoom biedt. Door de ingebouwde Optical SteadyShot-technologie blijven je foto’s ook bij beweging zo scherp mogelijk. De Cybershot QX100 gaat nog een stapje verder. Deze cameralens heeft namelijk een 20-megapixel-sensor, maar wel slechts maximaal 3,6x optische zoom.

Sony’s speciale bevestigbare cameralenzen werken met alle smartphones en tablets die op Android of iOS lopen. Zodra je de QX10 of QX100 namelijk op een smartphone of tablet bevestigt, kun je hem met een speciale app aansturen. Dat bevestigen is overigens niet eens nodig: ook zonder fysieke verbinding kunnen de Cybershots communiceren via bluetooth, nfc of wifi.

Nederlandse prijzen en beschikbaarheid Sony Cybershot

Sony’s Cybershot QX10 en QX100 zullen vanaf deze herfst in Nedelrand beschikbaar zijn. Voor de QX10 zul je ongeveer 200 euro neer moeten leggen. De QX100 krijgt een adviesprijs van circa 450 euro. Beiden zijn verkrijgbaar in het wit en zwart.

http://www.youtube.com/watch?v=-yIHudn0IiA

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's