Adobe rolt met spoed beveiligingsupdate voor Mac uit

Redactie
11 maart 2016, 14:48
1 min leestijd
Adobe rolt met spoed beveiligingsupdate voor Mac uit

Er is een belangrijke beveiligingsupdate voor Adobe Flash en Air uitgerold. Er worden maar liefst 23 schadelijke lekken mee gedicht, waarvoor Mac-gebruikers kwetsbaar zijn. 

Lees verder na de advertentie.

Beveiligingsupdate Adobe Flash

Via de kwetsbaarheden kunnen criminelen onder meer de controle over de Mac overnemen. Van de 23 risico’s wordt momenteel één lek actief misbruikt door kwaadwillenden, zo denkt Adobe. Het is daarom van belang om de update zo snel mogelijk te installeren. Als je het programma niet gebruikt, kun je ook overwegen om het van je Mac te verwijderen. Het is overigens niet de eerste keer dat er grote beveiligingslekken in Flash worden aangetroffen.

beveiligingsupdate adobe flash

Het gaat overigens om verschillende versies van Flash en Air die de lekken bevatten. Als je wilt controleren of jij nog over een kwetsbare versie bezit, dan kun je dat op deze Adobe-pagina checken. Via deze link check je welke Flash-versie jij hebt geïnstalleerd, hier kun je terecht voor je Air-versie. De updates zijn vanaf de website van Adobe te downloaden.

De kwetsbaarheid geldt overigens niet alleen voor gebruikers met een Mac, maar is ook aangetroffen in versies voor Windows, iOS, Android, Linux en Chrome OS. Iedereen die gebruikmaakt van deze software wordt aangeraden zo snel mogelijk te updaten. De kans is overigens groot dat de Apple de beschadigde versie van Flash en Air zal blokkeren, aangezien het bedrijf dit vaker doet wanneer kwetsbaarheden zijn aangetroffen. Ook Google hanteert een dergelijk beleid.

Categorie: Devices

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen