Beveiliging tegen goedkope Lightning-kabels gekraakt
Wouter Nijsen

Het leek er even op dat je altijd zou worden gewaarschuwd voor onofficiële Lightning-kabels in iOS 7, maar deze beveiliging is nog geen twee weken later alweer gekraakt. 

Lightning-kabelsAls je in iOS 7 goedkopere Lightning-kabels gebruikt die niet van Apple zijn, wijst je iPhone je erop dat dit mogelijk problemen op kan leveren. Deze beveiliging tegen goedkope Lightning-kabels is echter al gekraakt door accessoiremaker iPhone5mod.

“Na twee weken hard werken hebben we onze chips de mogelijkheid kunnen geven om deze melding niet meer te laten zien, op een manier die ook werkt voor alle toekomstige versies van iOS 7. Zolang ze niet de hardware aanpassen althans”, verklaart het bedrijf tegen website Cult of Mac.

Alternatieve Lightning-kabels vaak veel goedkoper

Dit is vooral goed nieuws voor prijsbewuste iPhone-bezitters, aangezien Apple-accessoires doorgaans niet voor spotprijzen zijn te bemachtigen. De vondst van iPhone5mod geeft andere partijen de mogelijkheid om hun iPhone- en iPad-accessoires te blijven verkopen na het officieel uitkomen iOS 7. Een bericht dat je accessoire niet ‘certified’ is en daarom mogelijk gevaarlijk schrikt immers vast wel enkele mensen af.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.