Zo schiet de camera van de iPhone 6S betere foto’s

De iPhone 6S krijgt een camera met een hogere 12 megapixel-resolutie, een betere lens en een grotere sensor die meer licht opvangt. Daardoor schiet het toestel waarschijnlijk mooiere foto’s dan zijn voorganger.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

iPhone 6S camera heeft nieuwe sensor en lens

Dat meldt Business Insider op basis van bronnen binnen de bevoorradingsketen van Apple. De massaproductie van de iPhone 6S camera zou al gestart zijn en op schema liggen. Op 9 september wordt de nieuwe iPhone naar verwachting aangekondigd, waarna de release enkele weken later – en mogelijk ook nog in september – volgt.

iphone 6s camera

Geruchten dat de iPhone 6S en 6S Plus worden voorzien van een 12 megapixel-camera gaan al maanden. Afgelopen november claimde de bekende blogger John Gruber van Daring Fireball al dat de 6S de grootste verbetering op het gebied van camera’s in jaren krijgt. Eerder werd ook al gesuggereerd dat de nieuwe iPhone 4K-video’s kan opnemen en gebruikmaakt van de RGBW-technologie voor betere foto’s bij weinig licht.

De cameralens van het toestel bestaat uit vijf elementen en kan daardoor meer details en complexere informatie vangen. Bij de iPhone 6S is de lens doorontwikkeld, zodat deze perfect samenwerkt met de 12 megapixel-sensor. Ter vergelijking: de iPhone 6 en 6 Plus hebben een 8 megapixel-sensor.

Volgens bronnen krijgt de iPhone 7 (of hoe het toestel uiteindelijk gaat heten) een cameralens met zes elementen, die meer licht kan opvangen en daardoor scherpere en helderdere foto’s schiet. Om de fotokwaliteit van DSLR-camera’s te benaderen, zullen fabrikanten in de toekomst echter nog meer elementen in de cameralens moeten implementeren, aldus experts.

Lees meer over de iPhone 6S

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.