‘Apple overweegt betere frontcamera voor aankomende iPhones’
Wouter Nijsen

De geruchtenmolen met betrekking tot de nieuwe iPhone draait ook vandaag door. Naast dat er een randloos scherm van saffier in de maak zou zijn voor de iPhone 6, overweegt Apple mogelijk om één van zijn nieuwe toestellen uit te rusten met een betere frontcamera.

Daarvoor is het bedrijf in overleg met Sony, zo meldt de Japanse krant Nikkei. Naar verluidt gaat het om een camera voor een nieuwe iPhone die op zijn vroegst volgend jaar wordt geïntroduceerd. De krant impliceert hiermee dat de nieuwe frontcamera nog niet voor de iPhone 6 bedoeld is.

Volgens Nikkei heeft Apple toenadering gezocht tot Sony voor het implementeren van een betere frontcamera. Laatstgenoemde wordt tegenwoordig regelmatig gebruikt voor het schieten van selfies en het voeren van videogesprekken.

→ Lees meer over het aankomende Apple-toestel op de iPhone 6-overzichtspagina.

‘Fabriek voor frontcamera iPhone’

De samenwerking tussen Sony en Apple loopt al langer. Zo levert het Japanse bedrijf al bijna alle hoofdcamera’s voor de iPhone. Sony zou vorige maand speciaal voor de nieuwe opdracht een nieuwe fabriek hebben geopend.

Het is niet zeker hoeveel megapixel de nieuwe frontcamera in de toekomst zal krijgen. Wij gokken op tenminste 5 megapixel. De hoofdcamera van de iPhone 6 zou in ieder geval over 10 megapixels en een betere lens  moeten beschikken.

Het laatste iPhone 6 nieuws

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.