De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Tim Cook: ‘Momenteel 6,5 miljoen betalende Apple Music-abonnees’

Rutger Otto
20 oktober 2015, 10:37
2 min leestijd
Tim Cook: ‘Momenteel 6,5 miljoen betalende Apple Music-abonnees’

Apple Music heeft nog steeds miljoenen betalende gebruikers. Dat heeft Apple-ceo Tim Cook zelf verteld tijdens een conferentie.

Lees verder na de advertentie.

Betalende Apple Music gebruikers

Er zijn op dit moment 6,5 miljoen betalende abonnees van Apple Music. Dat deed Tim Cook uit de doeken op de Digital Live conferentie van Wall Street Journal. In augustus maakte Apple Music nog bekend dat er 11 miljoen testgebruikers waren geregistreerd. Er zijn dus miljoenen mensen afgehaakt, maar toch is bijna 60 procent blijven hangen, wat een flink aandeel is. In vergelijking met Spotify doet Apple Music het zo slecht nog niet met 6,5 miljoen betalende leden tegen de 20 miljoen van Spotify.

Overigens heeft Apple Music in totaal ruimt 15 miljoen gebruikers. Zo’n 8,5 miljoen daarvan maakt namelijk nog gebruik van een proefabonnement. Laatst kwam Apple Music beschikbaar in China, dus waarschijnlijk wordt de muziekdienst daar nog veelvuldig uitgeprobeerd. Tim Cook zei er verder weinig over maar hij gaf wel aan dat het goed gaat. “Gelukkig vinden veel mensen het tof.”

apple music verlengen

Nog niet representatief

Voordat we echt een goed beeld hebben van hoeveel mensen Apple Music actief blijven gebruiken, zullen we nog wel even geduld moeten hebben. Zo is er de mogelijkheid dat een aantal mensen is vergeten hun automatische vernieuwing van het abonnement uit te schakelen.

Lees verder: Apple Music na drie maanden: verlengen of niet?

Apple auto en privacy

Op de conferentie van WSJ sprak Tim Cook overigens ook over andere dingen. Zo danste hij rond de geruchten over een auto van Apple. Cook zei dat de autowereld met de komst van krachtige software voor autonoom rijden en elektrische aandrijving “klaar is voor enorme verandering”. Of Apple daar een grotere rol in gaat spelen blijft onduidelijk. “Wij willen op de korte termijn in elk geval dat mensen een iPhone-ervaring krijgen als ze de auto in stappen.”

Ook sprak Cook nogmaals over data-privacy en dat dat heel belangrijk is voor Apple. “Encryptie is vandaag de dag een must. Hetzelfde geldt voor het niet leveren van achterdeurtjes.” Daardoor kan zelfs de overheid niet meekijken met wat je op je iPhone uitspookt. Apple heeft de laatste jaren fors ingezet op privacy, zeker nadat vorig jaar naaktfoto’s van beroemdheden online kwamen.

Lees meer over Apple Music

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu