Visie op betalen via Smartphone steeds meer realiteit
Redactie

Als het aan Google ligt dat gaat de huidige manier van betalen op z’n kop. Met het onlangs aangekondigde ‘Google Wallet’ zal de smartphone een geheel nieuwe rol innemen binnen het huidige betalingsverkeer. Om deze visie kracht bij te zetten heeft Google een demovideo ontwikkeld.

Van muntgeld, papiergeld en bankpassen naar betalen via NFC op de smartphone

Google kondigt met ‘Google Wallet’ een geheel nieuwe manier van betalen aan. Via ‘Near Field Communication (NFC) technieken wordt het mogelijk gemaakt om via je smartphone een betalingsopdracht te versturen naar een apparaat dichtbij (bijvoorbeeld een kassa/display). Eveneens kan je op deze wijze bijvoorbeeld een kortingscode inwisselen en direct een korting ontvangen op je aankoop. De smartphone moet in dit geval wel voorzien zijn van een NFC chip.

Google Wallet voor Android en de Nexus 4G

Google Wallet wordt in beginsel ontwikkeld voor het Android besturingssysteem. Op de Nexus 4G zal het systeem zijn intrede doen. Naar alle waarschijnlijkheid zal vervolgens een app voor iOS niet lang op zicht laten wachten – Google is er immers bij gebaat om het systeem zo universeel mogelijk te maken om de kans van slagen te vergroten.

Eerder al waren er geruchten dat de nieuwe iPhone 5 voorzien zal zijn van een NFC chip en dat Apple ook aan een eigen betalingssysteem zou werken die gekoppeld is aan iTunes. Het is nog heel even afwachten om te zien of de iPhone 5 daadwerkelijk de NFC functie aan boord heeft. Indien dit het geval is dan zal het niet lang meer duren voordat betalen via NFC werkelijkheid gaat worden.

Bekijk onderstaande video over Google Wallet waarin de visie van Google nader wordt toegelicht:

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.