Betalen met je iPhone word uitgebreider.
Redactie

De iPhone wordt steeds uitgebreider zo blijkt maar weer. Vanaf nu kan je betalen met je iPhone. ‘Betalen met je iPhone? Dat kon toch al?’ Inderdaad, maar met het concept Square zou het op termijn in alle winkels gebruikt kunnen worden. Vroeger kon het alleen in specifieke restaurants die dat ondersteunden.

square-iphone-payment

Square iPhone payment: betalen met de iPhone

Square is een klein apparaatje dat onderop een iPhone aangesloten zal worden. Alleen de verkoper heeft een iPhone met Square nodig en jij zult je pinpas of creditcard nodig zijn. De verkoper haalt het pasje door de dongle terwijl de speciale applicatie gestart is. Jij zult dan alleen nog je pincode in moeten voeren en een handtekening zetten. Het bonnetje is te verkrijgen via e-mail.

Of het nou sneller zal gaan dan je pasje zelf door een betaalautomaat te halen is nog de vraag. In het filmpje dat de makers van Square gemaakt hebben duurt het behoorlijk lang. Het is ook nog lang niet af en zal nog zeker een jaar duren totdat het af is. Het prototype en de ideën zien er vooralsnog veelbelovend uit.

Square iPhone payment demo video:

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.