Betaalde Nederlandse boeken in de iBook Store

Redactie
30 september 2011, 23:49
1 min leestijd
Betaalde Nederlandse boeken in de iBook Store

Deze week zijn er voor het eerst Nederlandse iBooks verschenen waarvoor je moet betalen. Dit is een grote vooruitgang voor de Nederlandse iBook Store, want nu zullen er meer actuele Nederlandse boeken te koop zijn in de online winkel. Tot nu toe waren er namelijk alleen gratis iBooks waarvan de schrijver al enkele jaren overleden is.

Concurrentie voor eReaders

De introductie van deze iBooks zorgt ervoor dat de iPad nu waardige concurrentie is voor eReaders. Tot nu toe was het namelijk alleen mogelijk om actuele Nederlandstalige digitale boeken te kopen bij webshops zoals Bol.com. Om deze boeken op de iPad te kunnen lezen, moet je het boek omzetten naar een ander bestandsformaat. Dit vinden velen te veel werk, en dus wordt hier weinig gebruik van gemaakt.

Films in de iTunes Store

Lees verder na de advertentie.

De Nederlandse iBooks zijn niet de enige toevoeging aan de online winkels van Apple. Sinds deze week zijn er namelijk ook films te huur en te koop in de Nederlandse iTunes Store. Het aanbod in de Nederlandse iTunes Store begint dus steeds meer te lijken op het aanbod in de Amerikaanse iTunes Store.

Categorie: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen