Bèta iOS 6 verraadt 4-inch scherm iPhone 5
Redactie

In de bètaversie van iOS 6 worden alle geruchten over een 4-inch scherm in de iPhone 5 bevestigd. Uit simulaties blijkt dat er een extra rij applicaties in iOS 6 voor de nieuwste iPhone zal komen.

Officiële bevestiging

Van een officiële bevestiging van het grotere scherm is uiteraard nog geen sprake. Echter is het grotere schermformaat nu wel zo goed als zeker, in de officiële iOS van Apple wordt een zeer hoge resolutie naar voren gebracht, die alleen een groter scherm waar kan maken.

Simulatie

Wanneer iOS 6 de kans krijgt om te werken in een 4-inch scherm schuift de software een extra rij apps onder de bestaande rijen, de resolutie wordt niet minder en de tussenruimtes blijven gelijk.

Wanneer iOS 5.1.1 in een een 4-inch scherm terecht komt verslechtert de resolutie, worden de tussenruimtes groter en verschijnt er geen extra rij applicaties.

iOS 6 kent ‘langwerpiger toestel’

Het is dus overduidelijk dat Apple’s iOS 6 van een langwerpiger toestel afweet en wel een 4-inch toestel. De nieuwe, grotere, iPhone wordt volgens de laatste geruchten in september onthuld.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.