De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Eerste bèta iOS 16.6 is uit – dit weten we tot nu toe

Yannick Chalkiopoulos
22 mei 2023, 10:56
2 min leestijd
Eerste bèta iOS 16.6 is uit – dit weten we tot nu toe

iOS 16.5 is pas een paar dagen uit, maar Apple heeft nu al een eerste bèta uitgebracht van iOS 16.6. Dit weten we van de nieuwe iOS-versie.

Lees verder na de advertentie.

Apple lanceert bèta van iOS 16.6

Kort na de release van iOS 16.5 heeft Apple de eerste testversie van iOS 16.6 uitgebracht. De bèta is bedoeld voor ontwikkelaars, zodat ze meteen met de nieuwe functies aan de slag kunnen. iOS 16.6 is mogelijk de laatste update voor de lancering van iOS 17. Apple kondigt die grote iOS-update volgende maand aan op de WWDC.

Lees ook: Apple presenteert eerste iOS 17-functies – nog vóór de WWDC

Door de presentatie van iOS 17 is het de verwachting dat iOS 16.6 opnieuw een kleine update is. Er is op dit moment ook nog weinig bekend over welke nieuwe functies precies naar je iPhone komen. De testversie lijkt in ieder geval één nieuwe feature te onthullen. Wij vertellen je welke dat is.

iMessage in iOS 16.6 nieuwe functie

iMessage Contact Key Verification

In iOS 16.6 wordt iMessage waarschijnlijk voorzien van een nieuwe functie die de veiligheid van gebruikers moet waarborgen. In de eerste bèta van iOS 16.6 zijn namelijk de eerste aanwijzingen te zien voor iMessage Contact Key Verification. Met deze nieuwe functie krijg je automatisch een waarschuwing als je een bericht verstuurt naar of ontvangt van een onbetrouwbare afzender op iMessage.

Bovendien is het met de nieuwe functie in iOS 16.6 mogelijk om een verificatiecode van elkaar te bevestigen, zodat je zeker weet dat je met de juiste persoon te maken hebt. Hiermee moet de digitale omgeving veiliger worden, voornamelijk van personen met een grotere kans op digitale dreiging. Dit zijn bijvoorbeeld journalisten, activisten en werknemers van de overheid.

iOS 16

Officiële release iOS 16.6 duurt nog even

De eerste bèta van iOS 16.6 heeft voor zover nu bekend verder geen andere nieuwe functies. De officiële release van iOS 16.6 laat overigens nog wel even op zich wachten, de update komt waarschijnlijk pas in de zomer uit. In de tussentijd komen er meer testversies uit, die waarschijnlijk wél nieuwe functies bevatten. Apple bracht iOS 15.6 vorig jaar op 21 juli uit, dus we hopen dat we iOS 16.6 rond dezelfde periode kunnen verwachten.

Wil je altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje! 

Bron: MacRumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu