Eerste publieke bèta van El Capitan 10.11.1 heeft nieuwe emoji

Rutger Otto
22 september 2015, 12:15
2 min leestijd

De eerste bèta van El Capitan 10.11.1 is beschikbaar gekomen voor gebruikers. Onder meer nieuw zijn de reeks met nieuwe emoji die je in teksten en chats kunt gebruiken.

Lees verder na de advertentie.

Eerste bèta OS X El Capitan

OS X El Capitan 10.11 komt eind deze maand uit, maar de eerstvolgende bèta is alweer vrijgegeven. Dat is snel, want slechts een week geleden konden ontwikkelaars er pas mee aan de slag. Blijkbaar is hij stabiel genoeg dat hij ook voor het publiek uitgerold kan worden. In de nieuwe bèta zijn kleine verbeteringen rondom de stabiliteit toegevoegd.

Verder is de grootste vernieuwing dat je vanaf OS X El Capitan 10.11.1 gebruik kunt maken van de nieuwe emoji. Deze plaatjes doken eerder al op in een bèta van iOS 9, maar waren in de uiteindelijke versie nog niet te vinden. Waarschijnlijk worden ze in iOS 9.1 wel toegevoegd. Die update staat gepland voor november.

Onder de nieuwe emoji is onder meer de middelvinger, maar er zijn ook sporten aan toegevoegd, waaronder skiën en tafeltennis. Verder zijn er nieuwe gezichtjes, zoals een nerd, eentje met rollende ogen, een ziek hoofdje met thermometer en meer. Hieronder kun je enkele van de nieuwe emoji bekijken.

emoji ios 9.1

Mac updaten

op 30 september komt OS X El Capitan als gratis update beschikbaar voor iedereen met een Mac. Verwacht geen enorme update, want de focus ligt op stabiliteit en prestaties, maar wel zitten er kleinere vernieuwingen in zoals een verbeterde Spotlight om te zoeken.Verder wordt ook Mission Control, waarmee het mogelijk is om applicaties weer te geven op toegewezen bureaubladen, verbeterd en zullen apps als Notities en Mail van een make-over worden voorzien.

Wil je ook de nieuwste versies van Apple-software kunnen draaien en ben je geen ontwikkelaar? Dan kun je je aanmelden voor het Apple Beta Software Program.

Lees meer over OS X El Capitan

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen