Bestuur je iPhone zonder hem aan te raken met Fuffr

30 mei 2014, 8:52
2 min leestijd
Bestuur je iPhone zonder hem aan te raken met Fuffr

Waarom zou Apple het scherm groter moeten maken in de volgende iPhone? Dankzij de Fuffr case kun je het toestel volledig besturen door de omgeving te gebruiken. Zo blijkt een display van 4-inch toch genoeg.

Lees verder na de advertentie.

Fuffr is een nieuwe accessoire voor je iPhone die meteen doet denken aan de Leap Motion, maar dan voor je telefoon. Het is een hoes voor om je telefoon, die helemaal vol zit met sensoren. Daarmee tover je jouw hele bureau of koffietafel om tot besturingsplatform. Alle bewegingssensoren bevinden zich in de Fuffr case, dus het maakt geen gebruik van de ingebouwde accelerometer van de iPhone. De Fuffr communiceert bewegingen via de hoes en bluetooth naar de iPhone.

Wat kun je er mee?

In de demo uit het filmpje lijkt de Fuffr inderdaad te werken. De iPhone registreert wat de vingers ernaast op tafel doen. In de video wordt het gedemonstreerd met vierkantjes, die om elkaar heen draaien als de gebruiker dat met zijn handen aanstuurt.

Ook toont het een handige samenwerking met Google Maps. Door met links omhoog of omlaag te vegen, kan de gebruiker in- en uitzoomen op een kaart. Bewegen met rechts laat je door de app bewegen. De case registreert niet alleen alles naast de iPhone. In de demo tekent een gebruiker op het scherm van onderaf.

De Fuffr case heeft misschien wel evenveel potentie als de Leap Motion. Stel je multiplayer-games voor met je vrienden rond je iPhone, zonder dat iemand het scherm hoeft aan te raken. Maar hoewel je er veel kanten mee uit kan, is iets meer bewijs dan deze video geboden. Van de Leap Motion weten we namelijk dat die de verwachtingen uiteindelijk ook niet heeft waargemaakt. Ook is het maar de vraag of de Fuffr case geen aanslag is op je batterij. Momenteel is Fuffr nog in ontwikkeling, wanneer de case op de markt komt en voor welke prijs is nog onbekend.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu