Apple introduceert ‘beste nieuwe game-updates’ in de App Store

Rutger Otto
27 juni 2014, 10:22
2 min leestijd
Apple introduceert ‘beste nieuwe game-updates’ in de App Store

Vanaf nu zijn toffe games nog beter te vinden in de App Store. Met de sectie ‘beste nieuwe game-updates’ kun je in een oogopslag zien welke spellen van een update zijn voorzien.

Lees verder na de advertentie.

Games lijken almaar belangrijker te worden voor Apples App Store. De beste updates voor games die al langere tijd in de Store staan, werden eerst altijd weergegeven bij de ‘beste nieuwe games’ afdeling. Hier zijn nu de meest recente titels te vinden. Eerder introduceerde Apple al een nieuw highlight-systeem, waarbij App van de week en Keuze van de redactie prominenter werden. Ook bracht Apple in maart ‘Indiegame uitgelicht’ uit in de App Store, waar steeds een populaire game en een onafhankelijk ontwikkelaarsteam in het zonnetje wordt gezet.

De beste nieuwe updates van iOS games

beste nieuwe game-updates

In de nieuwe beste nieuwe game-updates sectie worden momenteel 19 titels uitgelicht, waaronder Plants vs. Zombies 2, FarmVille 2 en Maleficent Free Fall. Deze hebben recentelijk updates gehad, respectievelijk nieuwe soorten vijanden, nieuwe dieren en nieuwe levels. Op de pagina wordt overigens geen onderscheid gemaakt tussen grote ontwikkelaars en indiegames. In het rijtje staan vooral gratis games, maar ook betaalde games kunnen er in voorkomen, bewijzen de spellen Big Action Mega Fight! en Lethal Lance.

De meeste updates in het lijstje zijn de afgelopen week doorgevoerd. De oudste update is van New Star Soccer, afkomstig van 13 juni. De nieuwste zijn van gisteren (Farmville 2 en True Skate).

Nieuw podium voor game-ontwikkelaars

Met de nieuwste App Store verbetering wordt het dus gemakkelijker voor gebruikers om de games met de beste updates te vinden. Het zal ontwikkelaars ook aansporen om aan hun oudere games te blijven sleutelen, want op deze manier krijgen hun games weer een extra podium.

De nieuwe sectie kan overigens ook het resultaat zijn van een strijd tussen Google en Apple die achter de schermen zou afspelen. Beide bedrijven zouden proberen tijdelijke exclusiviteit van games voor hun platformen te willen afdwingen door games bijvoorbeeld op goede plaatsen in de App Store te zetten.

Lees meer over de App Store

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu