De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

Dit zijn de 4 beste iPhone-foto’s van het afgelopen jaar

Erwin Vogelaar
8 juli 2016, 12:14
2 min leestijd
Dit zijn de 4 beste iPhone-foto’s van het afgelopen jaar

Jaarlijks worden de iPhone Photography Awards (IPPA) uitgereikt en dit jaar is de wedstrijd alweer toe aan de achtste editie. De winnaars kun je nu bekijken.

Lees verder na de advertentie.

Beste iPhone foto’s

De negende editie van iPhone Photography Awards leveren weer een hoop prachtige kiekjes op. Duizenden iPhone-fotografen vanuit 139 landen hebben foto’s ingestuurd voor deze wedstrijd. De foto’s zijn ingedeeld in negentien categorieën zoals abstract, dieren, architectuur, kinderen, zonsondergang, bomen en voedsel. Alle foto’s kun je terugvinden op de website van de iPhone Photography Awards en de winnnende foto’s zie je hier onder:

1. Man and the Eagle door Siyuan Niu

De grote prijs gaat naar Siyuan Niu uit Xinjiang, China. Deze fotograaf krijgt de titel ‘fotograaf van het jaar’ mee. In de bergen van Xinjian wonen de Khalkhas, die adelaars trainen om te jagen. Op de foto is een 70-jarige serieuze man te zien, die het niet kan helpen om te glimlachen als hij dicht bij zijn geliefde vogel is.

beste iphone foto's

2. Modern Cathedrals door Patryk Kuleta

De eerste plek gaat naar deze abstracte foto van Patryk Kuleta uit Polen. “Het idee was om het meer impressionistisch te maken. Om architectuur op een volledig nieuwe manier te laten zien, waarbij mijn achtergrond in grafisch design en schilderen gecombineerd wordt.”

beste iphone foto's

3. She Bends with the Wind door Robin Robertis

Deze foto komt uit de Verenigde Staten. De fotograaf nam deel aan een iPhone-workshop: “We gingen allemaal naar buiten om de perfecte zonsondergang te fotograferen. Ik neem altijd wat spulletjes mee als ik reis, zoals deze prachtige rode paraplu. Terwijl anderen graag de zonsondergangen en de prachtige natuur vastleggen, houd ik er van om het menselijke aspect in deze scenes te fotograferen.” Robertis wint hier de tweede plek mee.

beste iphone foto's

4. Wonderland door Carolyn Mara Borlenghi

Ook de derde plek gaat naar een fotograaf uit de Verenigde Staten. De foto was gemaakt voor een fotoproject op Instagram. Het kiekje is gemaakt in het weekend voor kerst.

beste iphone foto's

Welke iPhone-foto vind jij het mooist? Laat het weten in de reacties!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu