De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Gids: dit is de beste iPad voor jouw school of studie (2019)

Lars Paijmans
22 augustus 2019, 19:22
4 min leestijd
Gids: dit is de beste iPad voor jouw school of studie (2019)

Met iedere update wordt de iPad steeds beter geschikt voor studenten om een traditionele laptop te vervangen. Maar dan moet je wel het model kiezen dat het beste bij jouw studie en behoeftes past. In deze gids helpen we je met kiezen.

In de onderstaande keuzegids nemen we de verschillende iPad-modellen met je door. Hierbij kijken we altijd naar het meest recente model, omdat deze de beste prestaties levert en het langst wordt ondersteund. Met een beetje geluk ondersteunt de iPad die je aan het begin van je studie koopt minstens vier jaar alle iOS-versies.

Lees verder na de advertentie.

iPad Air 2019 review  - De beste tablet voor de meeste mensen

iPhoned adviseert: de iPad Air 2019

De vernieuwingen die Apple dit jaar introduceerde met de iPad Air 2019 lijken wel alsof ze specifiek voor de schoolbanken zijn gemaakt. De tablet heeft een groter 10,2 inch-scherm, snellere chip en heeft in tegenstelling tot de iPad 2018 en iPad mini 2019 een Smart Connector.

Deze aansluiting maakt het mogelijk om magnetisch een toetsenbord aan de tablet vast te klikken, waardoor je de iPad Air in een handige mini-laptop verandert. Dit werkt beter dan bluetooth, omdat de Smart Connector automatisch de iPad koppelt, je het toetsenbord niet afzonderlijk hoeft op te laden en Apple updates voor het accessoire kan uitbrengen.

De iPad Air 2019 is daarnaast een krachtig apparaat met een uitstekende accuduur, waardoor je bijvoorbeeld presentaties kunt maken, verslagen kunt typen en ontwerpen en met multitasking meerdere apps naast elkaar kunt gebruiken. Ook fijn: de iPad Air 2019 ondersteunt de eerste generatie Apple Pencil.

Zeker met de komst van iPadOS in september is de iPad Air een echte aanrader voor de meeste studenten, en wat ons betreft de beste keus als je kijkt naar prijs en kwaliteit. Dit is een tablet waarmee je het gemakkelijk je hele studie kunt volhouden.

iPad Air 2019 kopen

iPad Pro 2018 review: Hardware van de toekomst, software van nu

iPad Pro 2018

Hoewel de iPad Air 2019 wat ons betreft voor de meeste studenten de beste keus is, zijn er natuurlijk altijd uitzonderingen. De iPad Pro 2018 is de duurste iPad van het moment, met een scherm dat de voorkant vult, een Face ID-camera heeft in plaats van Touch ID en ondersteuning voor de tweede generatie Apple Pencil.

Deze nieuwe Apple Pencil heeft minder vertraging, is magnetisch op te laden door ‘m aan de zijkant te klikken en door op de zijkant van het pennetje te tikken, schakel je tussen verschillende functies. Deze sterk verbeterde Pencil maakt het voor scholieren die een grafische of creatieve studie doen al het overwegen waard.

Ook is het fijn dat deze iPad als enige een usb-c-aansluiting heeft, wat het makkelijk maakt om de tablet aan een extern scherm aan te sluiten. Ook kun je op deze manier een externe harde schijf, camera of usb-stick aan de tablet hangen, om gegevens over te zetten. Dat maakt van de krachtigste iPad ook de meest veelzijdige en functionele iPad. Heb je er het geld voor, dan haal je met deze tablet een geweldige hulp voor je studie in huis.

iPad Pro 2018 kopen

iPad mini 2019

De iPad mini is de goedkoopste en (zoals de naam al doet vermoeden) ook de kleinste iPad van Apple. De tablet heeft een 7,9 inch-scherm en forse schermranden aan de boven- en onderkant. Vanaf de iPad mini 2019 wordt de eerste generatie Apple Pencil ondersteund.

Vooral dat laatste maakt de iPad mini een betaalbaar en interessant apparaat voor studenten, die een iPad enkel willen gebruiken om notities te maken en over het internet te surfen. Hoewel de tablet er wat verouderd uitziet, levert de mini nog steeds goede prestaties. Ook gaat de accu met gemak meerdere college’s achter elkaar mee.

Wil je volledige verslagen maken of andere wat zwaardere taken uitvoeren, dan vinden we het scherm van de mini net wat te klein. Al zorgt het kleine formaat er natuurlijk wel voor dat je de tablet gemakkelijk met je meeneemt.

iPad mini 2019 kopen

iPad 2019

iPad (2018)

De iPad 2018 is het meest recente instapmodel van Apple, met een 9,7 inch-display is dit de iPad die voor de meeste mensen geschikt is. Toch denken wij dat mensen die een iPad voornamelijk voor hun studie gaan gebruiken meer hebben aan de modellen die je verderop in deze lijst tegenkomt.

Dat neemt echter niet weg dat de iPad 2018 een prima tablet is met een lange accuduur en prestaties die goed genoeg zijn om bijvoorbeeld tijdens colleges notities te maken of voor het raadplegen en versturen van documenten. Zeker als je een bluetooth-toetsenbord koppelt maakt dat het maken van notities een stuk gemakkelijker.

Maak bijvoorbeeld gemakkelijk een presentatie in Google Slides of Keynote, of raadpleeg je schoolmail terwijl je niet achter je computer zit. Apple Pencil-ondersteuning is ook hier een fijne extra die tijdens het maken van notities goed van pas komt. Vooral voor dit soort taken is de iPad 2018 een goede en relatief betaalbare optie.

Wel raden we aan om nog even te wachten met het kopen van deze iPad. Volgens de laatste geruchten zou Apple op het punt staan om de iPad 2019 uit te brengen, een vernieuwd model van deze iPad met een groter scherm en betere chip. Als het kan, raden we dus aan om even af te wachten tot het september-event van Apple achter ons ligt.

iPad 2018 kopen

Lees al onze Back to School-artikelen

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad (2018)
Apple iPad (2018)

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu